• 2024 03 29

Péni István ezüstérmes az összetett számban

Gáspár Lalita nyolcadik lett

A légpuska egyéni és vegyes páros versenyszámban szerzett ezüstérme után az 50 méteres összetett számban is a második helyen végzett Péni István az indiai sportlövő világkupán.

A magyar versenyző az alapversenyben 1169 kört lőtt, amivel másodikként került a döntőbe, ahol a térdelő testhelyzetben leadott lövések után a negyedik, a fekvők után a harmadik helyen állt. Az álló részben az utolsó előtti lövésével megelőzte a dán Steffen Olsent, aki a harmadik helyen végzett 450.9 körrel. Az ezüstérmes Péni István eredménye 461.6 kör, míg a győztes indiai Aishwary Pratap Singh Tomar 462.5 körrel zárt.

Péni István: "Bőven kiegyeztem volna a három ezüstéremmel a világkupa előtt. Az összetett számban a térdelő után a negyedik helyen álltam, ami már jót szokott jelenteni. Nekem ugyanis az álló testhelyzet az erősségem. Az utolsó előtti lövésnél még öt tizeddel volt előttem a dán Olsen, így nagy tízest kellett lőnöm az ezüstéremhez, ami sikerült is. Az élmezőny nagy része itt volt Indiában, így le lehetett mérni, hogy hol is tartok. A mostani második hellyel a légpuska után nagy valószínűséggel az összetett számban is a világranglista élére ugrom. Ez nagyon jó érzés az olimpia előtt, de annál nem több. Tudjuk, hogy ebben a sportágban minimum egy tucatnyi versenyző van, aki megnyerheti az aranyérmet az ötkarikás játékokon. Nekem a stabilitás lehet az erősségem."

Még egy magyar jutott a döntőbe szerdán az indiai sportlövő világkupán. Gáspár Lalita a női puska összetett számában 1166 körös teljesítménnyel verekedte be magát a fináléba, ahol 394.7 körös eredménnyel a nyolcadik helyen zárt. A versenyt a szlovén Ziva Dvorsak nyerte meg 457.1 körrel.