• 2024 03 29

Mérföldkő a tokiói szereplés!

Bátorfi Zoltán beszélt honlapunknak az asztaliteniszezők olimpiai esélyeiről

A női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya Bátorfi Zoltán honlapunknak nyilatkozott a női esélyekről és arról is, hogy mikor történt olyan, hogy minden számban volt magyar asztaliteniszező az olimpián.

A magyar női asztalitenisz válogatott történelmi tettet hajtott végre tavaly januárban Portugáliában, hiszen a olimpiai kvalifikációs verseny döntőjében a házigazdákat 3-1-re legyőző csapatunk először jutott ki nyári olimpiára. Tokióban tehát ott lesznek a mieink a 16 legjobb együttes között a nők csapatversenyében. Korábban Téglás Péter irányítása alatt sem 2008-ban Pekingbe, sem 2012-ben Londonba, sem 2016-ban Rióba nem sikerült a bravúros kijutás.
Érdekesség, hogy csak honosított kínai játékosok szerepeltek a portugáloknál, miközben nálunk csak magyarok!
A hetedik helyen kiemelt válogatott - Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban - a horvátok elleni 3-0-ás sikerrel hangoltak a fináléra.
Nem mellékesen a nőknél a szülés után visszatérő Póta Georgina is erősítheti a magyar válogatottat Tokióban, ahogy Bátorfi Zoltán a nők szövetségi kapitánya
honlapunknak elmondta, egy biztos négy játékos ( a tartalék is,) utazik az olimpiára a mostani információk alapján.
Ez lesz tehát az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, a férfiak jóval távolabb vannak ettől, Valljuk be, az már csoda lenne, persze 2024-re Párizsba miért ne jöhetne össze, kellenek a merész álmok!
De kanyarodjunk vissza a nőkhöz: a három főre szóló csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.
Múlt héten a dohai kvalifikációs tornán a 23 éves Majoros Bence is kvótát szerzett egyéniben, valamint a Pergel Szandra-Szudi Ádám vegyes páros is szinte biztos olimpiai résztvevőnek számít.
Bátorfi Zoltán azt is kifejtette, hogy a múlt héten zárult dohai versenyek miért voltak színvonalasabbak, mint általában, valamint a női csapattagok külföldi lehetőségeiről is beszámolt.