• 2024 04 26

Meglepetéssel készültek a lengyelek Budapestre

Játékosai nagyobb tudásában bízik Sousa

Paulo Sousa szövetségi kapitány és a kapus Wojciech Szczesny is azt ígérte, hogy sokakat meg fog lepni a lengyel labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön a magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen játszik majd először a portugál szakember irányításával.

Robert Lewandowski és a cipői voltak a lengyel edzés nyilvános részének főszereplői. Az aranylabdás sztár próbálgatta a lábbelijét, de vele biztosan nem fognak kísérletezni, ahogy Wojciech Szczesny-vel sem, aki az első számú kapus lett az új szövetségi kapitánynál.

 "Nagy örömmel fogadtam a lehetőséget, de legfontosabb, hogy támogatni tudjam a csapatot. Meglepődtem, amikor az előző kapitánynak megköszönték a munkáját, mert azt hiszem, hogy az elsősorban a mi hibánk volt, hogy az utóbbi meccseken nem játszottunk jól. Ezen most javítanunk kell. Paolo Sousa egy teljesen új ötletekkel érkezett, valami egészen mást fogunk játszani, már csütörtökön is. A magyarok veretlenek voltak tavaly, ami önmagáért beszél. De győzni jöttünk. Nem akarok túl ambiciózusnak tűnni, de nyilván a célunk, hogy minden meccsünket megnyerjük a selejtezők során."- mondta a lengyel csapat sajtótájékoztatóján Szczesny.

Paulo Suosa néhány gyakorlás után rögtön tétmeccsen bizonyíthat majd új szerepkörében. 

"Marco Rossi 25 meccset játszhatott a csapatával, nekem ez lesz az első, ami nagyon nagy különbség, hiszen ez alatt a néhány nap alatt a legnagyobb intenzitással kellett dolgoznunk. Azt hiszem, hogy a magyaroknak ez az előnye kiegyenlíthető a játékosaink minőségével. Még akkor is, hogyha az én koncepciómat még csak most kezdjük el megvalósítani. Mateusz Klich is hiányozni fog a játékunkból, de az ilyen helyzetekre fel voltunk készülve." -nyilatkozta a lengyel szövetségi kapitány. 

 Klich egyébként pozitív tesztje után elhagyta a válogatottat. Azóta már negítív lett, de az első selejtezőt nélküle vívják meg a lengyelek. Persze a magyar válogatottnak ettől még nem lesz könnyű dolga a vb-selejtezők nyitányán. A visszaszámlálás megkezdődött.