• 2024 06 15

Hazai sikerrel zárkózott a Ferencváros az elődöntőben

A döntő küszöbén a Brassó

 Az FTC-Telekom hazai pályán 3-1-re legyőzte a vele társbajnok Sport Club Csíkszeredát  a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3-2-re szépített.

A feszült, sok kiállítással tarkított találkozón a második harmad végén került előnybe az erdélyi gárda - a harmadik összecsapást eldöntő - Andrej Taratuhin találatával.
    A legutóbbi két kiírásban bajnok FTC villámrajtot vett a harmadik húsz percben: húsz másodperc elteltével Somogyi Balázs egyenlített. Sőt, a sorra érkező kisebb verekedések után Hegyi Ádám már a vezetést szerezte meg a zöld-fehéreknek a játékrész derekához közeledve. A Csíkszereda hajrázott az egyenlítésért, emberelőnyben kapuvasig is eljutott, kapuslehozatallal is próbálkozott, ám ebből is a Ferencváros jött ki jobban: Tóth Adrián élt az üreskapus lehetőséggel.
    A párharc csütörtökön folytatódik, Csíkszeredában.

FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda (romániai) 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
gól: Somogyi (41.), Hegyi (48.), Tóth A. (59.), illetve Taratuhin (40.)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Csíkszereda javára.

A Corona Brasov Wolves hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a DEAC-ot a jégkorong Erste Liga-elődöntő ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A negyedik helyen kiemelt DEAC az első két brassói összecsapást megnyerte, azonban a Corona a rivális otthonában egyenlített, így visszavette a pályaelőnyt.
    A keddi találkozón a rendes játékidő hatvan perce nem hozott gólt, a ráadásban pedig az erdélyi gárda közel négy és fél perc után Pavlo Boriszenko találatával megszerezte a kulcsfontosságú győzelmet.
    A DEAC még sosem játszott döntőt, és a Brassó sem nyert még Erste Ligát - illetve a jogelőd MOL Ligát -, ugyanakkor finálét már vívott: 2014-ben az Érsekújvártól kapott ki. A párharc csütörtökön Debrecenben folytatódik.


    Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés: Corona Brasov Wolves (romániai)-DEAC 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
gól: Boriszenko (65.)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Brassó javára.