• 2024 04 24

Kijutott az olimpiára a női kézilabda válogatott

Szerbia legyőzésével teljesítve a cél

A magyar női kézilabda-válogatott megtette az utolsó lépést az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára való kijutás felé, mivel 31-23-ra legyőzte Szerbiát a győri selejtezőtorna második fordulójában.

Magabiztos játékkal és jó kapusteljesítménnyel kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó magyar válogatott, és hamar három gólnyi előnyt szerzett. A folytatásban közelebb kerültek a szerbek, ám a mieink nem engedték ki a kezükből a mérkőzés irányítását és megnyugtató előnybe kerültek a szünetre. A második félidőben sem változott a játék képe a hazaiak összeszedett játéka nem engedte kibontakozni az első fordulóban az olimpiai címvédő oroszok ellen elfáradt Szerbiát. Összességében kétség sem férhet a megérdemelt győzelemhez és kvótaszerzéshez, és az utolső fordulóban felszabadultan játszhatnak a mieink az Oroszország elleni presztizsmérkőzésen a csoportelsőségért.

Olimpiai sejejtezőtorna, 2. forduló, 2. csoport:
Magyarország-Szerbia 31-23 (16-12)
Győr, zárt kapuk mögött, v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura
lövések/gólok: 47/31, illetve 45/23
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Magyarország: Bíró - Márton 3, Kovacsics 6, Kisfaludy 1, Tomori, Kiss N. 1, Lukács 4, cserék: Szöllősi-Zácsik 7, Szucsánszki 1, Klujber 1, Háfra 2, Helembai 1, Csiszár-Szekeres, Schatzl 4, Janurik, szövetségi kapitány: Elek Gábor

(Fotó: MTI)