• 2024 04 24

Papírforma győzelmek az Erste Liga negyeddöntőiben

Hazai győzelmek

Majdnem minden meccsen közel voltak a bravúrhoz az első meccsen az alapszakasz után a második négyben végző csapatok, azonban a negyeddöntők nyitó felvonásai nem hoztak meglepetést.

Az alapszakaszgyőztes Brassó a nyolcadik Vasas választotta negyeddöntős ellenfélül, de az első két harmadban úgy tűnt, hogy a vendégek voltak élesebbek az első meccsen, hiszen 40 perc után a budapesti együttes vezetett 3-1-re. A Brassó a parádés utolsó harmadának köszönhette a győzelmet, amelyet csak az utolsó két percben sikerült kicsikarni.
    A társbajnok FTC-Telekom az első harmadban még hátrányban volt a MAC ellen, de aztán biztosan győzött a Tüskecsarnokban, amely egyébként mindkét csapat otthona.

    Az erdélyi rangadón a Csíkszereda és a Gyergyó meccsén a hazaiak két és fél perccel a befejezés előtt még vezettek, de a Gyergyó hosszabbításra mentette a találkozót, amelyben John Anthony Combs ütötte a győztes gólt. 
    
 Hasonlóan nagy csatát hozott az Újpest debreceni vendégjátéka is.  A DEAC  Kulesov góljával vezetett és az első harmad végére már két gólos volt a házigazda előnye. Hiába védett Rajna remekül, de a harmadik harmadban Vokla Roland bombagóljával már három gól volt a differencia.

Az utolsó felvonásra viszont feltámadt az Újpest.  Bodó, majd Benk is gólt lőtt Hetényinek, a hajrában viszont hiába hozta le kapusát is az UTE, de a DEAC az idényben harmadszor is nyert otthon riválisa ellen.
    Minden párharc szerdán folytatódik ugyanilyen pályaválasztás mellett.

    Eredmények:
    Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
DEAC-UTE 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Sport Club Csíkszereda (romániai) - Gyergyói Hoki Klub (romániai) 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
FTC-Telekom - MAC HKB Újbuda 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Corona Brasov Wolves (romániai) - Opten-Vasas 5-3 (1-2, 0-1, 4-0)