• 2024 03 29

Nem termett babér az egyéni versenyben

A párosban még reménykedhetünk

A dohai WTT Contender verseny a selejtező második napján kezdődött meg a magyar játékosok számára, ám közülük csak Szudi Ádám tudott szettet nyerni.

A Katarban debütáló WTT-sorozat dizájnját a fekete szín határozza meg. Az asztaloktól kezdve a padlón és a térelválasztókon át a falakig szinte minden feketében „pompázik” a csarnokban, és a nap végére a hangulatunkhoz is ez a szín passzolhatott leginkább.

A mieink a 2. fordulóban kapcsolódtak be az egyéni selejtezőbe, a 3. körbe azonban egyikük sem jutott be.

Ecseki Nándor három szoros szettben maradt alul a belga Cédric Nuytinckkel szemben, és Majoros Bence is 3:0-ra kapott ki a dél-koreai Cso De Szongtól. Szudi Ádám állt a legközelebb a továbbjutáshoz, de döntő szettben vereséget szenvedett az iráni Nosad Alamijan ellen.

Madarász Dóra sérülése miatt női egyesben Pergel Szandra egyedül képviselte a magyar színeket, de csak egy mérkőzés erejéig, ugyanis a német Sabine Winter ellen nem sok esélye volt.

Ezek után a mieinknek maradtak a páros versenyszámok. Szudi férfi párosban Ecsekivel, vegyes párosban pedig Pergellel kezd a főtáblán. A dán Anders Linddel nevező Majoros Bence a jelek szerint nem állhat asztalhoz férfi párosban, mert nem volt annyi visszalépő duó, hogy a várólistáról a főtáblára kerüljenek.

WTT CONTENDER, DOHA
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Ecseki Nándor–Nuytinck (belga) 0:3 (–9, –9, –9)
Szudi Ádám–Nosad Alamijan (iráni) 2:3 (8, –8, –5, 8, –8)
Majoros Bence–Cso De Szong (dél-koreai) 0:3 (–8, –13, –3)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Pergel Szandra–Winter (német) 0:3 (–7, –3, –8)