• 2024 05 19

Győzött a Honvéd és ellépett a kiesőhelyről

Fordítás két gólos hátrányból az MTK ellen

A Budapest Honvéd pályaválasztóként 3-2-re legyőzte kedden az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

igazán edzőgyilkos meccset játszott a két budapesti csapat, amelyből gyakorlatilag mind a kettő hazai környezetben küzdött. Szerencsére a korábbi szezonok "remek" döntései után nem kellett az egyébként a Hidegkuti stadionban vendégeskedő Honvédnak az MTK elleni meccsét Újpestre, vagy éppen Gyirmótra elvinnie. Igaz az első félidő java részében hiába számított pályaválasztónak a piros-fekete mezes csapat, a kék-fehérek játszottak valóban otthon. Ugyanis Varga Roland góljával már a talaálkozó elején vezetett az MTK. Nagyon érdekes, hogyan éled újra a klubváltás után a játékos, akit a Fradiban eltemettek, míg az MTK-ban nyolc meccsén már hat gólnál jár. A Honvéd az első 30 percben szinte a pályán sem volt, hiszen Schön a 18. percben növelte az előnyt, és az első 20 percben 5-0 volt a kapura lövési arány az MTK javára. Aztán a Honvéd Gazdag góljával szépített. A fordulás után Varga majdnem lőtt egy újabb gólt, ezúttal szabadrúgásból, aztán Balogh Norbert percei következtek. Balogh formájára a hazatérése óta a hullámzó a legjobb szó, de azúttal a csereként beálló csatár a hullám hátára ült fel. Ugyanis három perc alatt megfordította a meccset. Előbb fejelt egy gólt, majd közvetlen közelről rúgott egyet. A Budapest Honvéd pedig zsinórban két meccset nyert. Így Horváth Ferenc megtört egy átkot a szezonban, hiszen a kispestiek pályaválasztóként még nem nyertek eddig. Most igen. Ami a dolog hozománya, hogy ezzel elléptek a kiesőhelyről. Egy napra biztosan. Az első félidőben így Horváth Ferenc ősz hajszálai szaorodtak, a másodikban pedig Michael Borisé. Igaz a meccs végén az előbbi örülhetett csak. 

OTP Bank Liga, 24. forduló: Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Karakó
gólszerzők: Gazdag (34.), Balogh N. (71., 73.), illetve Varga R. (6.), Schön (18.)
sárga lap: Gazdag (2.), Mezgrani (54.), Batik (62.), Zsótér (77.), illetve Schön (42.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Nagy G. (Bocskay, 66.), Kesztyűs (Balogh N., a szünetben) - Nagy D. (Kocsis, 81.), Gazdag, Zsótér (Kamber, 84.)

MTK: Mijatovic - Ikenne-King (Baki, 86.), Perkovic, Nagy Zsombor, Balázs B. (Alho, 68.) - Cseke, Mezei Sz. (Bíró B., 86.) - Varga R., Dimitrov (Palincsár, 68.), Schön - Miovski (Prosser, 79.)