• 2024 04 27

AZ FTC kiszenvedte a győzelmet a DVTK ellen

A DVTK ezúttal nem tudott meglepetést okozni

A listavezető Ferencváros hazai pályán 1-0-ra győzött a sereghajtó Diósgyőr ellen.

Az eredményt nem kell magyarázni. Az FTC pedig ezúttal nem botlott, ahogy a tavaszi nyitányon a DVTK ellen, hiszen a hajrában szerzett góllal, de 1-0-ra legyőzte a sereghajtót.

Nem kell azt a történelmi pillanatot sem magyarázni, ami a mérkőzés hetedik percében történt. Amikor Botkát kényszerűségből le kellett cserélni. Helyére érkezett Wingo. Az FTC történelmében pedig először nem volt magyar mezőnyjátékos a zöld-fehér együttesben. Egy magyar bajnokin. Egészen a 84. percig, amikor beállt csereként Sigér.

A győzelmet nem kell magyarázni, hiszen a Fradi nyert, de miközben a Honvéd ellen ugyanilyen eredmény mellett legalább jól játszott a csapat, a Fehévárt nem sikerült legyőzni a kupában, a keddi bajnoki teljesítmény pedig nagyon minimális volt. Ahhoz képest, amit Rebrov mester megkövetel.  

Mindenesetre az FTC bajnok lesz. Ez nem kérdéses, hiszen 15 pontos előnyét egészen biztosan nem fogja leadni. 

Ha a tavaszt a csapatépítésre áldozzák, akkor a keddi játék érthető volt. De ez majd csak a nyári Bajnokok Ligája selejtezőkön derül ki.

OTP Bank Liga, 24. forduló: Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Berke
gólszerző: Boli (77.)
sárga lap: Milovic (59.), Márkvárt (68.), Hegedűs (90.), illetve Laidouni (84.)

FTC: Dibusz - Botka (Wingo, 7.), Blazic, Mmaee (Dvali, 67.), Heister (Civic, a szünetben) - Haratin, Laidouni - Zubkov, Tokmac (Hariasvili, 67.), Uzuni (Sigér, 84.) - Boli

DVTK: Malenica - Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk - Márkvárt, Zivulic (Roshi, 79.), Max (Suljic, 82.) - Drazic, Grozav, Ivanovski