• 2024 03 29

Magabiztosan győzött a női válogatott Kazahsztán ellen

A kötelezőt behúzta a válogatott a kvalifikációs tornán

A magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Kazahsztánt pénteken a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

A magyar női válogatott kvótáért érkezett Győrbe, a kazah csapat pedig valószínűleg tapasztalatot szerezni. Hiszen az ázsiai gárda Kína helyett ugrott be a kvalifikációs tornára és ez nagyjából mindent elmond, hogy milyen reményekkel utazott Magyarországra. Szucsánszkyéknak így ez volt a kötelező győzelem, a legfontosabb meccs pedig szombaton következhet, hogyha nagy meglepetés nem történik. 

A most már kizárólag Elek Gábor szövetségi kapitánykodásával irányított magyar csapat egy kicsit döcögősen kezdett, aztán nagyon belelendült és egy jó bemelegítő meccset játszott Kazahsztán ellen. A mieink 12 góllal vezettek a félidőben, aztán a végén 27 góllal, 46-19-re nyertek. De a különbség most másodlagos volt. Folytatás szombaton Szerbia ellen. 

 1. forduló, 2. csoport: Magyarország-Kazahsztán 46-19 (20-8)
Győr, zárt kapuk mögött, v.: Nastase, Stancu (románok)
lövések/gólok: 56/46, illetve 47/19
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 4 perc

Magyarország: Bíró - Márton 3, Tomori, Kisfaludy 2, Kovacsics 4, Klujber 6, Lukács 7, cserék: Szöllősi-Zácsik 4, Szucsánszki 1, Kiss N. 5, Helembai 5, Csiszár-Szekeres, Schatzl 3, Kovács A. 2, Háfra 4, Janurik, szövetségi kapitány: Elek Gábor