• 2024 04 26

Stollárék kiestek Monterreyben

Nem sikerült a nyolc közé jutás Mexikóban

A Stollár, Sancez duók két szettben kikapott a nyolcaddöntőben a Monterrey-ben zajló WTA-tornán.

Stollár Fanny új lendülettel vágott neki 2021-nek, amire szüksége is van a magyar teniszezőnőnek, hiszen jelen állás szerint közel van a világranglistán ahhoz, hogy kiszoruljon a legjobb 400-ból is. Azonban, ami nem megy egyéniben, azt feledtetni lehet a páros sikerekkel. A magyar hölgy amerikai páros partnerével Maria Sancheszzel a múlt héten csak az elődöntőben esett ki Guadalajarában. Igaz ott szinte címvédők voltak, hiszen 2019-ben győztek, 2020-ban pedig elmaradt a verseny. 

A páros így sikeresen kezdett, ezért Monterreyben is rajthoz állt. Hiszen ugyan Sanchez is csak 410. a WTA-rnagsorban, de a páros világranglistán mind a ketten az első százban vannak, és ott is maradnak, még ha ez a mérkőzésük ezúttal nem is sikerült. Hiszen az első helyen kiemelt Krawczyk, Olmos kettős ellen nem volt igazán esélyük szerdán. Az amerikai-mexikói duó egy hete a döntőben kapott csak ki, párosban pedig előrébb járnak, hiszen előbb 24., utóbbi 55. a páros WTA-rnagsorban. Krawczyk tavaly ősszel még Grand Slam döntőt játszott Párizsban és párosban, akkor chilei társával éppen Babos Tímeáéktól kapott ki. Így összességében nem volt meglepő, hogy egy óra alatt, két szettben 6:3, 6:2-re győzték le Stoolárékat. Akik pepdg most azon gondolkodhatnak, hogy az egyéni visszakapaszkodást vagy a páros sikereket részesítik előnyben a jövőben. 

WTA-torna, Monterrey, páros, nyolcaddöntő: Desirae Krawczyk, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói)-Stollár Fanny, Maria Sanchez (magyar, amerikai) 6:3, 6:2