• 2024 04 26

A társbajnokok párharcában az FTC került előnybe

Brassóban szerzett előnyt a DEAC

DEAC és FTC győzelemmel kezdődtek az elődöntők párharcai az Erste Ligában.

A vendég DEAC a 41 lövést védő Hetényi Zoltánnak köszönhetően 4-1-re nyert az alapszakaszgyőztes Brassó otthonában a jégkorong Erste Liga elődöntő első mérkőzésén.  A Brassó nagyon nehezen, csak hétmeccses párharc után jutott tovább a nyolcadik kiemelt Opten-Vasas HC ellen, míg a DEAC 4-1-es összesítéssel ejtette ki az Újpestet.
    Jól kezdett a Debrecen, az első harmad második felében kétszer is betalált. Mezőnyben jobb volt az erdélyi csapat, rengeteget lőtt kapura, ám Hetényi mindent védett. Ez alapot adott a jó folytatásra, és a harmadik harmad 16. másodpercében már háromgólos lett a különbség.
    Tovább fokozta az iramot a Corona, a 44. percben pedig szépített. Erre jól reagált a hajdúsági együttes, visszaállította a megnyugtató előnyt, és végül idegenbeli sikerrel kezdte a csatát. Érdekesség, hogy az alapszakaszban mind a négy egymás elleni ütközetet a Brassó nyerte, a Debrecen összesen hatszor volt eredményes, most mindjárt az első felvonásban négyszer.

Az FTC-Telekom - többek között Nagy Gergő góljával és három gólpasszával - 5-1-re legyőzte a vendég SC Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga elődöntő első mérkőzésén.  A két társbajnok egyaránt 4-1-es összesítéssel jutott a négy közé: a Ferencváros a MAC HKB Újbudát, a Szereda pedig a Gyergyót búcsúztatta.
    Most a vendégek kezdtek nagy iramban, Arany Gergely szépen védett, mígnem ahogy magára talált a hazai együttes, a harmad derekán duplázott. Mindkét gól közelről esett, mert a vendégek védelme elfeledkezett a csatárokról. Fodor Csanád a kapu előtti betörésből szépített, azonban a 47. percben Nagy Gergő egy lövőcsel után tálalt Somogyi Balázs elé, aki a félig üres kapuba csúsztatott.
    A hazaiak kapitánya később sem állt le az előkészítéssel, emberhátrányban passzolt Hajós Roland elé, aki fonákkal talált be. A hajrában emberelőnyben Nagy maga is eredményes volt, így négy ponttal zárta az összecsapást.
    Mindkét elődöntős párharc szerdán folytatódik.


    Erste Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda (romániai) 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

  Corona Brasov Wolves (romániai)-DEAC 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC javára.