• 2024 04 26

Majoros egy meccsre a kvótától

Az olimpia kapujában

Majoros Bence két győzelem után a tokiói kvóta közvetlen közelébe jutott a dohai olimpiai világselejtezőn. Szudi Ádámról ezt már csak a "vigaszágon" teheti meg. 

Vlagyimir Szamszonov visszalépése után a török Abdullah Yigenler várt a negyeddöntőben Majorosra, aki 4:1-es sikerrel abszolválta ezt a meccset. Majd az elődöntőben Ovidiu Ionescu elleni meccs következett. A megnyert első szett után, Ionescu 3:1-re fordított. Ezt követően összeszedte magát Majoros, és előbb szépített, majd egyenlített. A döntő szettben Majoros 6:6-nál egyenlített, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset. Így kedd délelőtt már az olimpiai kvótáért játszhat, mégpedig Florent Lambiet ellen. 
A 3. táblán szereplő Szudi a világselejtező első szakaszában biztos nem szerez kvótát. A negyeddöntőben a fehérorosz Alekszandr Hanyin hat játszmában győzött. De a szlovák-kínai Wang Yang ellen már kikapott. Szudi még érdekelt lesz a selejtező második szakaszában.
Ebben a szintén egyenes kieséses rendszerű szakaszban az a kilenc játékos küzdhet meg további egy kvótáért, aki bejutott a saját tábláján az elődöntőbe, de a kvótáról végül lemaradt. Ha tehát Majoros kikap Lambiet-től, ő is itt folytathatja.

Egyéni olimpia selejtező, férfi egyes, negyeddöntő:

Majoros Bence–Yigenler (török) 4:1 (11, 9, 9, –9, 8)

Szudi Ádám–Hanyin (fehérorosz) 4:2 (–5, 13, 4, 2, –9, 11)

elődöntő: 
Majoros–Ionescu (román) 4:3 (8, –5, –7, –4, 9, 9, 7)

Szudi–Wang (szlovák) 2:4 (–7, –7, 7, 8, –8, –7)