• 2023 02 03

Itt van Gera kerete a hazai Európa-bajnokságra

Kényszerű változtatások

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból.

Az U21-es válogatott március 24-én, Székesfehérváron a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án ismét a Sóstói stadionban a hollandok ellen lép pályára.

Az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség. 

A legfrissebb pozitív tesztek fényében Gera Zoltánnak néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt kellett változtatnia a keretén, és a válogatottak orvosi stábjával történt egyeztetések után úgy döntött, hogy a következő napokban a 20+3 fős keret tagjain kívül öt biztonsági tartalék is Telkiben készül a csapattal. A 28 labdarúgó közül hétfőn tizenegyen kezdték meg az összetartást a válogatott edzőtáborában, a többiek a következő napokban, a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak.

 

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:


Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Bese Balázs (Budafok)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Huszti András (Budafoki MTE)
Balogh Botond (Parma)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Hinora Kristóf (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)
Zsóri Dániel (Budafoki MTE)