• 2024 03 29

Tovább tart a Mezőkövesd remek sorozata

A Budafok nem tudott pontot szerezni

A Mezőkövesd hazai környezetben 2-1-re nyert az utolsó előtti helyen álló Budafok ellen. Pintér Attila együttese ezzel már 13 mérkőzés óta veretlen az élvonalban.

Pintér Attila együttese nagy fölényben futballozott az első félidőben és megérdemelten is szerzett vezetést, azonban a vendégek szinte a semmiből egy büntetőből egyenlítettek nem sokkal a szünet előtt.
A fordulást követően is a hazaiak játszottak veszélyesebben, Cseri fejesénél csak a kapufa mentette meg a budafokiakat. Nem sokkal később azonban már újra vezetett a Mezőkövesd, az első gólhoz hasonló tetszetős jobb oldali akció végén Vojtus volt középen a befejező. A szlovák légiósnak ez volt az első gólja a magyar élvonalban. A Budafoknak a hajrában sem volt lehetősége az egyenlítésre, így a Mezőkövesd magabiztos győzelmet aratott.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Cseri (14.), Vojtus (60.), illetve Kovács D. (37. - 11-esből)
sárga lap: Martic (22.), Vojtus (64.), illetve Jagodics (82.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Nagy D. (Karnyickij, a szünetben), Rui Pedro (Vojtus, a szünetben), Martic, Besirovic - Jurina (Kavtaradze, 68.), Cseri (Neszterov, 81.)

Budafok: Bese - Huszti A. (Iharos, 81.), Jagodics, Romic, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Skribek, Csonka (Szabó M., 63.), Ihrig-Farkas (Zsóri, 63.) - Kovács D.