• 2024 04 18

Győzött a PAFC az ezüstmeccsen

A felcsútiak bebiztosították második helyüket a tabellán

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a harmadik MOL Fehérvárt az OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel nagy lépést tett az ezüstérem megszerzéséért.

A Fejér megyei rangadón a győzelem megszerzése a vendég MOL Fehérvár FC-nek volt fontosabb, hiszen a tavalyi ezüstérmesnek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy a bajnoki hajrá előtt reális esélye legyen arra, hogy még elérhesse a második helyet. Azonban a Puskás Akadémia kapusa Tóth Balázs ezúttal is igazolta, hogy rászolgált Marco Rossi válogatottbeli meghívójára. Így hiába szerette volna megszerezni a vezetést a vendégegyüttes, Nikolicsék nem jutottak el a gólig az egész találkozón. A házigazdáknak sem volt sok lehetőségük, de ebből ők egyet kihasználtak. A felcsútiak holland légiósa Slagveer szerezte meg a forduló rangadójának egyetlen gólját, amivel eldöntötte a három pont sorsát is. A Puskás Akadémia 1-0-s sikerével nyolc pontra növelte az előnyét a Fehérvárral szemben, így a maradék hét fordulóban leginkább a felcsútiakon múlik, hogy megszerzik-e a bajnoki ezüstérmet. Mert a vasárnapi meccs után nem tűnik úgy, hogy ezt bárki veszélyeztetné.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Solymosi
gólszerző: Slagveer (68.)
sárga lap: Bamgboye (77.), Houri (91.), Musliu (93.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (70.), Slagveer (91.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Corbu (Plsek 74.), Van Nieff - Slagveer, Knezevic (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) - Géresi (Mance 81.)

Fehérvár: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Pinto (Houri 76.) - Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) - Zivzivadze