• 2024 03 01

A Hydro Fehérvár AV19 másodszorra is kikapott a negyeddöntőben

Távolodó elődöntő

A Vienna Capitals 3-2-re nyert a Hydro Fehérvár AV19 otthonában, és ezzel 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó negyeddöntős párharcban az osztrák jégkorongligában.

A magyar együttes két napja 6-1-re kapott ki Bécsben, most pedig nem számíthatott egyik legjobbjára, a beteg Alex Petanra.
Az osztrákok nagy iramot diktáltak, és ez végül éppen a szünet előtt érett góllá: már csak 11 másodperc volt a pihenőig, amikor Ty Loney középről volt eredményes.
A fordulást követően feljavult a Volán, és Hári János egy szép mozdulattal közelről egyenlített. Szűk másfél perc múlva azonban a bécsiek megint betaláltak, sőt, a harmadhajrában ismét villantak, így már kétgólos volt az előnyük. Ebben a szakaszban mindkét vendégtalálat emberelőnyben esett.
A záró játékrészben fokozta a tempót a Fehérvár, hamar létszámfölénybe került, amelyet a hátvéd Stipsicz Bence váltott gólra egy nagyerejű lövéssel, így minimális lett a különbség. Azonban a folytatásban nem sikerült ismét gólt ütni, így maradt a fájó vereség, amellyel bajba került a Fehérvár, mert most már kétszer kell győznie Bécsben, hogy továbbléphessen a négy közé.
A következő mérkőzésre kedden kerül sor az osztrák fővárosban. A Volán osztrák ligás története során sosem jutott túl a negyeddöntőn.

Osztrák liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés: Hydro Fehérvár AV19-Vienna Capitals (osztrák) 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
a Fehérvár gólszerzői: Hári (29.), Stipsicz (45.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Vienna javára.