• 2023 02 08

Gól nélküli döntetlen Diósgyőrben

3-0-ra győzött az Újpest és az MTK

A Budapest Honvéd 0-0-ás döntetlent játszott Diósgyőrben az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A kiesés elől menekülő fővárosi csapat öt pontot vesztett az elmúlt két fordulóban, a DVTK pedig harmadszor szerzett egy pontot az elmúlt négy meccsén.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-0
Miskolc, zárt kapus, v.: Bogár
sárga lap: Suljic (32.), Márkvárt (71.), Zivulic (76.), Marin (77.), illetve Hidi (72.), Tamás K. (77.), Mezgrani (86.)

Diósgyőri VTK: Malenica - Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Karan, 79.), Marin - Márkvárt, Augusto Max, Grozav (Vanecek, a szünetben) - Roshi (Ivanovski, a szünetben), Drazic, Suljic (Zivulic, a szünetben)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Nagy G. (Kamber, 92.), Hidi, Zsótér (Szendrei, 54.) - Nagy D. (Gale, 88.), Gazdag, Balogh N.

A mérkőzés elején egyik csapat sem kockáztatott, így többnyire a pálya középső harmadában folyt a játék komoly helyzetek nélkül. A Diósgyőr ugyan valamelyest többet próbálkozott, de a távoli kísérletek nem jelentettek veszélyt. Az első félidő második felében aztán a kispestiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám a hazaiak kapusa háromszor is bravúros védéssel akadályozta meg, hogy együttese hátrányba kerüljön.
A folytatásban inkább csak meddő mezőnyfölényben futballozott a fővárosi gárda, amely azért így is veszélyesebb volt. A 65. perctől ismét fokozta a tempót és a nyomást a Honvéd, de egy szöglet utáni kavarodásban hiába próbálkozhatott ziccerben, a hazai védők minden lövést blokkoltak, később pedig ismét Malenica védése mentette meg a Diósgyőrt.
A hajrában is a kispestiek akarata érvényesült, de ezen a napon nem tudtak túljárni Malenica eszén, aki Gazdag újabb ziccerét is hárította. A hosszabbításban a miskolciak nyerhették volna meg a meccset, azonban a játékvezető nem adta meg Marin találatát. A Honvéd összességében közelebb járt a győzelemhez, a gól nélküli döntetlennel azonban maradt a hatpontos különbség a két csapat között.


OTP Bank Liga, 26. forduló:
MTK Budapest-ZTE FC 3-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén (94., öngól)
sárga lap: Kata (43.), Schön (74.), illetve Kálnoki-Kis (21.), Németh E. (34.), Sankovic (49.)

MTK: Mijatovic - Varju, Perkovic, Nagy Zs. - Ikenne-King, Dimitrov (Cseke, 71.), Kata (Pintér, 79.), Herrera (Balázs, 79.) - Varga R. (Mezei, 88.), Miovski (Prosser, 87.), Schön

ZTE: Demjén - Bobál, Gergényi, Lesjak, Kálnoki-Kis - Sankovic (Babati, 85.), Favorov (Zimonyi, 72.), Németh E. (Szánthó, a szünetben) - Koszta, Könyves (Tajti, 64.), Futács

Az első félidőben egyik kapu sem igazán forgott veszélyben, a találkozó folytonosságát számos szabálytalanság tördelte. A fordulást követően felélénkült némiképp az iram, a házigazda többször is kísérletezett, és vezetést is szerzett: Schön Szabolcs a felezővonaltól sprintelve vezette kapura a labdát, majd Demjén Patrik mellett eltolva begurította azt.
A gól hatására tovább gyorsult a játék, mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek, a ZTE kapufáig is eljutott a hajrában, az ellentámadásból pedig büntetőt harcolt ki az MTK, amelyet a két perccel korábban beállt Mezei Szabolcs értékesített. A rendkívül hektikus végjátékban Prosser Dániel kapufára lőtt, a kipattanó labda pedig Demjén hátáról csorgott a kapuba.
Az MTK így háromgólos különbséggel szerezte meg első hazai győzelmét ebben a naptári évben.


OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 3-0 (3-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Erdős
gólszerzők: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)
sárga lap: Zlicic (20.), Ene (44.)

Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kastrati, Kutrumbisz, Ristevski, Antonov (Geral, a szünetben) - Onovo (Csongvai, 65.), Mitrovic (Szakály, 65.), Croizet (Bacsa, 78.) - Beridze (Simon, a szünetben), Stieber Z.

Kisvárda Master Good: Dombó - Melnyik, Ene, Prenga, Leoni - Simovic, Ötvös (Kovácsréti, 53.) - Sassá (Horváth Z., 68.), Bumba, Zlicic (Karabeljov, 43.) - Camaj (Fernando Viana, 43.)

Az Újpest már az első félidőben eldöntötte az összecsapást a Beridze-Croizet duónak köszönhetően, ugyanis előbbi két gólt szerzett utóbbi két átadásából, ráadásul a francia légiós egy bombagólt is lőtt. A vendégek teljesítményéről mindent elárul, hogy Supka Attila még a szünet előtt kettős cserére szánta el magát.
A fordulást követően a Kisvárda becsülettel támadott a szépítésért, az Újpestnek nem volt fontos, hogy növelje előnyét. Végül az eredmény nem változott.