• 2024 05 08

Kaptunk plusz egy hónapot

Gasparics Fanni hisz a női jégkorong-válogatott bravúrjában

Áprilisról májusra halasztották a női elit jégkorong-világbajnokságot, ahol nemzeti együttesünk is jégre korcsolyázhat először a történelem során. Gasparics Fanni, a magyar válogatott és a MAC egyik meghatározó tagja honlapunknak elmondta: izgatottan várják az eseményt és azt, hogy mire használja fel a stáb ezt a plusz egy hónapot. 

 A tavaly tavasszal a koronavírus-járvány első hulláma miatt törölt esemény eredeti időpontja 2021. április 7–17. lett volna, ezt módosította szervezési okok miatt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) május 6–16-ára. A helyszín nem változott, a női jégkorong legfontosabb tornájára a kanadai Halifaxban és Truróban kerül sor. 

Magyarország 2019-ben Káposztásmegyeren harcolta ki a feljutást története során először – a legendás szakember, Pat Cortina irányításával –, így most debütálhat az elitben. Ellenfeleink a trurói csoportban a japánok, a csehek, a németek és a dánok lesznek, az ötből három együttes juthat be a negyeddöntőbe, ahol Kanada, az Egyesült Államok, Oroszország, Finnország és Svájc vár rájuk. Kiesők az idén nem lesznek, mivel az alsóbb divíziókban nem rendeznek a világbajnokságokat.

 Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség honlapján elárulta, hogy  a halasztás jól jön nekünk és újoncként így több időnk lesz felkészülni.

Gasparics Fanni góljairól és gólpasszairól is jól ismert a nemzetközi mezőnyben, de ez egy másik szint lesz, ahol szeretne bizonyítani. Szerinte a dánok legyőzhetőek, de a cél, hogy a 10 fős világbajnokságon az első nyolcban végezzenek, amihez persze bravúrra van szükség. A vb szereplés része egy másik nagy álomnak, novemberben a csehek és a németek kiejtésével lehet kijutni a 2020-es pekingi téli olimpiára.