• 2023 02 08

Marco Rossi kijelölte a válogatott keretet az első három világbajnoki selejtezőre

Varga újra, Géresi és Tóth Balázs először

Marco Rossi szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzéseire.

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya továbbra is következetes, így ismét kiderült, hogy játékpercek nélkül nem, de jó játékkal be lehet kerülni a válogatott keretébe. Az első három világbajnoki selejetezőn így is lesznek hiányzók, hiszen Szoboszlai és Könyves sérülés miatt kimaradt. Varga Rolandnak pedig bejött az átigazolás minden téren, nem véletlenül akart klubot váltani a télen. Hiszen az FTC-ben legtöbbször csak kispadozó játékos remekül játszik az MTK-ban, így újra esélyt kapott a kapitánytól. Ahogy Géresi Krisztián és Tóth Balázs is Felcsútról. Mind a ketten jó formában vannak és ugyan a lengyelek ellen ugyan nem valószínű a játékuk, de a másik két selejtezőn már lehet szerepük.

Ezen kívül eget rengető változás nem történt. A válogatott itthon játszó tagjai jövő csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására.  

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC)
védők:
Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)
középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)
támadók:
Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

"Lengyelország ellen fontos lenne a három pont megszerzése, de akár egy ponttal is elégedett lennék. Képtelen vagyok döntetlenre felkészíteni a válogatottat, mindig a győzelem a cél, azonban alakulhat úgy az összecsapás, hogy védekezésre kényszerülünk" - mondta a kapitány az online sajtótájékoztatón. Rossi hangsúlyozta, hogy a  San Marinó-i és andorrai fellépésen kötelező a győzelem, viszont ehhez komolyan kell venni a két ellenfelet.

A magyar válogatott március 25-én a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.