• 2024 06 15

Egyenlített a Vasas az Erste Liga negyeddöntőjében

Hetedik meccs dönt a Vasas és a Brassó párharcában

A Vasas 2-1-re legyőzte a vendég Brassó gárdáját a jégkorong Erste Liga utolsó negyeddöntős párharcának hatodik felvonásán, csütörtökön, így hetedik összecsapás dönt a továbbjutásról.

Az alapszakaszban a párosítás mind a négy találkozóját, valamint a playoff első három meccsét a legelőkelőbb helyen kiemelt erdélyi csapat nyerte, azaz nagyon közel került az elődöntőhöz, ám ezt követően háromszor is a Vasas győzött, így elnyújtotta a párharcot.
A csütörtöki összecsapás első két harmadában a brassóiak játszottak fölényben, de hiába szerezték meg a vezetést a 30. percben, az angyalföldiek a 39. percben egyenlítettek. A fiatalabb és hosszabb kispaddal rendelkező, négy sorral jégen lévő Vasas a harmadik felvonásban ráerőltette az akaratát az akkor már kicsit fáradt vendégcsapatra, és a 49. percben Csiki Attila révén győztes gólt szerzett.
A továbbjutásról döntő ütközetet szombaton, Brassóban rendezik. Magyarországon még nem volt párharc, amelyet 0-3-ról megfordítottak volna.
Ezt megelőzően két társbajnok, az FTC-Telekom (2.) és az SC Csíkszereda (3.), valamint a DEAC (4.) jutott tovább egyaránt 4-1-es összesítéssel.

Erste Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzés: Opten-Vasas HC - Corona Brasov Wolves (romániai) 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3