• 2024 04 18

Babosék igen, Fucsovics nem

Babos már elődöntős

Fucsovics Márton játék nélkül búcsúzott Dohában, Babos Tímea pedig új páros partnerével bár elődöntős Dubajban.

Az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert Fucsovics Márton, akinek a kilencedik győzelem már nem jött össze. Hiszen a világranglista 46. helyezettje visszalépett csütörtökön az orosz Andrej Rubljov elleni negyeddöntős mérkőzésétől a dohai ATP-tornán. 

Fucsovics a szakmai stábbal közösen hozta a döntést, hogy visszalép, így nem kockáztatott meg egy sérülést. Így Fucsovics legközelebb, néhány nap pihenő után a jövő heti dubaji tornán lép pályára, március 24-től pedig Miamiban szerepel majd.

Eközben Babos Tímea párosban tovább menetel új partnerével. Miután furcsa szakítása után, hiszen korábbi párospartnere Kristina Mladenovic nem állt ki vele az Australian Openen, új orosz társával már most megvan az összhang. Hiszen Veronika Kugyermetovával elődöntőbe jutottak Dubajban. 
    Az ötödik helyen rangsorolt kettős a csütörtöki negyeddöntőben a második helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikovával és Katerina Siniakovával mérkőzött és két szettben győzött.  A magyar, orosz páros az elődöntőben a Ji-fan Hszü, Csao-hszüan Jang kínai kettőssel találkozik.

 WTA-torna páros, Dubaj, negyeddöntő: Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)-Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 2.) 6:3, 7:5