• 2024 04 19

Csak első osztályú klubok maradtak állva a Magyar Kupában

A hazai csapatok domináltak

MTK, Kisvárda, Fehérvár, Újpest. Kialakult a legjobb négy mezőnye a MOL Magyar Kupában.

A Kisvárda házigazdaként 6-1-re legyőzte a Zalaegerszeget, miután a ZTE a második csapatával állt ki a találkozóra. A vendégek azután hozták ezt a döntés, hogy kieső helyen állnak a bajnokságban és így a harmadosztályban szereplő keretükkel utaztak el a találkozóra. A ZTE számára a legfontosabb az élvonalbeli tagság megőrzése, így az MTK elleni mérkőzésre készülnek a kék-fehérek, aminek következtében beálldozták az MK negyeddöntőt. A Kisvárda a lehetőséggel pedig biztosan élt is.

A MOL Fehérvár FC a második félidei játékával 2-0-ra legyőzte a Budafoki MTE csapatát.  A 68. percben Zivzivadze fejelt a kapuba, majd a 10 perccel később ifj. Dárdai Pál passzából Stopira volt eredményes.  

Az MTK 2-1-re nyert a másodosztályban listavezető Debreceni VSC vendégeként, a labdarúgó Magyar Kupa szerdai utolsó negyeddöntőjében. A fővárosiak az első félidő hajrájában a kolumbiai Sebastian Herrera góljával szereztek vezetést, a második felvonás elején Dzsudzsák Balázs egyenlített, majd az ötvenedik percben Varga Roland állította be a végeredményt. A hazaiaknak a meccs végjátékában több nagy helyzetük is volt, de egyiket sem tudták gólra váltani.
    

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Debreceni VSC (NB II)-MTK Budapest 1-2 (0-1)
Kisvárda Master Good-Zalaegerszeg 6-1 (2-0)
MOL Fehérvár-Budafoki MTE 2-0 (0-0)
    kedden játszották:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 5-4