• 2024 03 28

Megvan a negyeddöntők párosítása az Erste Ligában

Az FTC lett a meglepetésválasztó

Az első a nyolcadikat választotta, emellett "házi" rangadó és székely–székely csata is lesz a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban.

Az arra jogosult – azaz az alapszakasz első három helyén végzett – klubok eltérő szempontokat latba vetve hozták meg döntéseiket. Az alapszakaszgyőztes Corona Brassó a 8. Opten Vasas HC-vel játszhat az elődöntőért, a 2. FTC-Telekom viszont a járványhelyzetre való tekintettel az 5. MAC HKB Újbudát választotta. Így a két együttesnek egyáltalán nem kell utaznia, a teljes széria a Tüskecsarnokban bonyolódhat le, hiszen közösen használják a fővárosi létesítményt. A Csíkszeredának és riválisának, a Gyergyói HK-nak sem kell sokat vándorolnia, a két székely együttes és híveik csak azt sajnálhatják, hogy nem lehet jelen a közönség a mérkőzéseiken, ugyanis más körülmények között garantált telt házakra számíthatnának. Az alapszakaszban negyedikként végzett DEAC-nak a 6. UTE jutott, ez a párharc is a kétesélyesek közé tartozik.

Az Erste Liga negyeddöntői március 2-án kezdődnek, a további meccsnapok: március 3., 6., 7., 9. 11. és 13. A párharcok négy nyert mérkőzésig mennek, utóbbi három játéknapot tehát csak szükség esetén veszik igénybe a csapatok. Az elődöntők előtt nem lesz újabb ellenfélválasztás, a párosítás az alapszakasz-helyezések alapján alakul ki. Az előző szezont nem sikerült befejezni a koronavírus-járvány kirobbanása miatt, akkor a jégkorongszövetség döntése alapján a liga megosztott bajnoka lett az elődöntőkben vezetésre álló FTC-Telekom és Csíkszeredai Sportklub.


A negyeddöntők párosítása:
Corona Brassó (1.)–Opten Vasas HC (8.)
FTC-Telekom (2.)–MAC HKB Újbuda (5.)
SC Csíkszereda (3.)–Gyergyói Hk (7.)
DEAC (4.)–UTE (6.)