• 2024 03 28

Babos Tímea győzelemmel kezdett Lyonban

Siker az orosz rivális ellen

Babos Tímea sikerrel vette az első fordulót, így bejutott a legjobb 16 közé a 235 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású, lyoni keménypályás női tenisztornán.

Babos Tímea két és fél órás első fordulót élt meg a lyoni WTA-tornán. A legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar teniszezőnő, aki jelenleg 105. egyéniben és 6. párosban a világranglistán, a nála több, mint tíz hellyel jobb pozícióban lévő Varvara Gracseva ellen kezdett a 250 ezer dollár összdíjazású tornán. 

Az 50 perces első szettben a magyar játékos 3:3 után elnyerte ellenfele adogatását, majd rögvest elveszítette a sajátját. De ennek ellenére 6-4-re nyerte a nyitó felvonást. A második játszma sem lett rövidebb, mint az első, azonban itt Gracseva kétszer nyerte el ellenfele adogatását, amelyre csak egy válasz érkezett. az orosz játékos 6:5 után nem veszített labdamenetet fogadóként.

A döntő szettben lett aztán a legsimább és legrövidebb. Babos Tímea 6-3-re nyert a harmadik játszmát és sikerrel vette az első kört. A második fordulóban pedig a szintén verhető világranglista 139. dán Clara Tauson ellen folytathatja a menetelését. 

WTA-torna Lyon, első forduló: Babos Tímea-Varvara Gracseva (orosz) 6:4, 5:7, 6:3