• 2024 07 22

Színmagyar csapat a Superbike vb-n!

Sebestyén Péter áll majd a rajtrácsra a Yamahával

Racing Team Hungary néven száz százalékban magyar csapat indul a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában a mostani idényben, a versenyző Sebestyén Péter lesz.

Győrfi Alen csapatfőnök kedden azt mondta az MTI-nek, hogy az istálló létrejötte egy "nagy magyar összefogásnak köszönhető", a csapatban olyan szakemberek és korábbi versenyzők kaptak helyet, akik már "letettek valamit az asztalra a motorsportban".
A versenyzőként 2007-ben Európa-bajnok Győrfi elárulta, mindenki igyekszik hozzátenni a projekthez az eddig megszerzett tapasztalatait versenyzői, csapatvezetői, menedzseri és mérnöki oldalról is. A Racing Team Hungary tagja lesz Tóth Imre, aki versenyzőként a 125 és a 250 köbcentiméteres géposztályban is szerepelt a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, Balogh Róbert, aki a Supersport-vb-n legutóbb dobogós eredményig jutó magyar csapat menedzsere volt, a telemetriai adatokért felelős mérnökként pedig Gyutai Adrián, aki számos nemzeti bajnokságban versenyzett, 2015-ben pedig - utolsó magyarként - vb-futamon indulhatott a Moto3-as kategóriában. A versenyzőként többszörös magyar bajnok Végh János főszerelőként segíti majd a csapat vb-szereplését.
A Racing Team Hungary Yamaha R6-osával Sebestyén Péter áll majd rajthoz a Supersport géposztály 29 indulót számláló mezőnyében. A 26 éves motoros 2019-ben ebben a kategóriában az összetett 11. helyén zárt, tavaly pedig a koronavírus-járvány által sújtott idényben 13. lett, három futamot az első tíz között zárt.
"Úgy gondoljuk, hogy az idén Peti nagyon jó eredményeket tud majd elérni, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy mind technikai, mind logisztikai szempontból támogassuk abban, hogy a világ élvonalában motorozhasson" - jelentette ki Győrfi Alen. Hozzátette, bíznak Sebestyén tudásában és képességeiben, és remélik, hogy közösen elérik majd a kitűzött célokat. A csapatvezető elmondta, a Yamaha R6-os felkészítése zajlik, a szezon előtti első hivatalos tesztre száz százalékban versenyképes lesz a technika.
A Racing Team Hungary a világbajnoki idény előtt online sajtótájékoztatón mutatkozik be a nagyközönségnek, ennek a részletei még kidolgozás alatt állnak.
A Superbike-vb a tervek szerint április 24-25-én, a hollandiai Assenben kezdődik majd.