• 2024 03 28

Babos Tímea újra győzelemmel kezdett egy Grand Slam tornán egyesben

Kétszettes siker az Australian Open nyitókörében

Babos Tímea győzelemmel kezdett az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében.

Babos Tímea a hétfői legfrissebb világranglistán egy helyett előrelépve a 114., magyar idő szerint hétfő reggelre pedig -egyelőre még csak virtuálisan-, de újabb 10 helyet javított, miután két szettben megverte a belga Ysaline Bonaventure-t az Australian Open nyitó körében. 

Babos szempontjából ezúttal a győzelem volt a legfontosabb, hiszen az utolsó két évében meglehetősen hullámzó volt a teljesítménye, kevés sikerrel, főleg az egyéni versenyeken. Így a legtökéletesebb ellenfelet kapta az első körben, hiszen belga riválisa a selejtező után szerencsés vesztesként jutott csak fel a főtáblára. 

Az első 56 perces játszmában először a belga brékelt, majd Babos fordított és végül a rövidítésban nagyon simán 7-0-ra győzött.

A második szettben Babos 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is hibázott és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva érhetik el.

Babosra - aki címvédőként nem indul párosban Melbourne-ben - a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban, egy újabb győzelemmel pedig két hét múlva ismét a legjobb százban lenne a WTA-rangsorban.

Grand Slam, Australian Open, Melbourne, férfi egyes, 1. forduló, (a 64 közé jutásért):
Babos Tímea (WTA 115.) - Ysaline Bonaventure (belga 123.) 7:6 (7-0), 6:4