• 2024 04 17

Az UVSE és a Dunaújváros bejutott a negyeddöntőbe az Euroligában

Elkészült a negyeddöntő párosítása is

Négy magyar együttesből kettő jutott be a selejtezőcsoportjából a legjobb nyolc közé a női vízilabda Euroligában.

Az UVSE a papírformának megfelelően legyőzte a francia Lille együttesét, így csoportja házigazdájaként az első helyen jutott a legjobb nyolc közé a női vízilabda Euroligában. Az UVSE egy pontot veszített a vízilabda Euroliga budapesti csoportjának "buboréktornáján". 

  Eredmények, női Euroliga, selejtező, A csoport (Budapest): UVSE Hunguest Hotels-Lille (francia) 10-6 (4-2, 3-1, 3-2, 0-1)

A Dunaújváros szintén bejutott a nyolc közé, miután veronai csoportjában vasárnap 11-9-re nyert a görög Vuliagmeni ellen. A Dunaújvárosban Szilágyi Dorottya és Garda Krisztina is három gólt szerzett, Horváth Brigitta és Gurisatt Gréta pedig egyaránt két-két alkalommal volt eredményes.

    D csoport (Verona): Dunaújváros-Vuliagmeni (görög) 11-9 (4-1, 2-2, 4-4, 1-2

    A csoport végeredménye: 1. Sabadell 4 pont, 2. Dunaújváros 3, 3. Vuliagmeni 1

 A veronai B csoportban a Ferencváros - amelynek már nem volt esélye a továbbjutásra - a spanyol Mediterrani ellen nyert magabiztosan.   

 B csoport (Verona): FTC-Telekom Waterpolo - CE Mediterrani (spanyol) 16-11 (3-3, 5-3, 4-0, 4-5)

    A C csoportban a BVSC Zugló már korábban befejezte szereplését, a zuglói együttes a negyedik helyen zárt. A csoportokból az első két helyezett került a sorozat negyeddöntőjébe.

 

A negyeddöntőbe két-két magyar, orosz és spanyol, és egy-egy olasz és görög csapat került. Veronában meg is tartották a következő kör sorsolását. Ez alapján az UVSE a spanyol Mataróval, a Dunaújváros az olasz Romával találkozik. A két orosz csapat összekerült, és nagy rangadót játszik majd a Sabadell és az Olympiakosz. A két játéknap február 27. és március 13.