• 2024 05 28

Kikapott a Kisvárda Diósgyőrben

Győzött a sereghajtó

A sereghajtó Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.

A borsodi együttes sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, a forduló előtt még ötödik várdaiak pedig egymás után harmadik meccsükön nem tudtak győzni. Kiegyenlített labdabirtoklás mellett az egész mérkőzés során a hazaiak futballoztak veszélyesebben, igaz, ők már a 10. percben büntetőhöz, és annak értékesítésével előnyhöz is jutottak. A vendégek nem igazán tudtak fogást találni a DVTK védekezésén, így egy kicsit unalmasabbá vált a meccs, ám a szünet előtt öt perccel egy újabb pontrúgás kifogott a Kisvárdán. Hegedűs János szépen lőtt a rövid sarokba szabadrúgásból, nagyjából 25-26 méterről.

Fordulás után a két cserével felfrissített vendégek változatlanul kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, a Diósgyőr pedig a kétgólos előny birtokában nyugodtan futballozott, ugyanakkor letámadással igyekezett elejét venni az ellenfél támadásvezetésének. A hajrához közeledve erősödött a Kisvárda nyomása, a gól azonban elmaradt, így a vendégeknek szépíteniük sem sikerült.

OTP Bank Liga, 20. forduló: Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)

Miskolc, zárt kapuk mögött, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Vanecek (10., tizenegyesből), Hegedűs (40.)
sárga lap: Marin (33.), Max (57.), Ivanovski (83.), illetve Bumba (16.), Prenga (56.), Cirkovic (94.)

DVTK: Malenica - Sesztakov (Iszlai, 83.), Hegedűs, Milovic, Soldo, Marin - Grgic, Max - Márkvárt, Suljic (Drazic, 67.) - Vanecek (Ivanovski, 78.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Cirkovic, Prenga, Hej - Lucas, Simovic (Karabeljov, 84.) - Sassá (Kovácsréti, a szünetben), Ötvös (Navratil, a szünetben), Bumba (Zlicic, 84.) - Viana (Jelena, 67.)