• 2024 05 28

Győzött az Újpest és megelőzte a Honvédot

Mezőkövesden kapott ki a Honvéd

Az Újpest 3-1-re nyert az MTK vendégeként és ezzel elmozdult a kieső zónából.

 

November 1-jén 4-0-ra nyert az MTK a koronavírusos megbetegedések miatt nagyon tartalékos Újpest vendégeként, azt követően, hogy a mérkőzés elhalasztásába az ellenfél vezetősége nem egyezett bele.
Ezúttal a dobogós helyezésekért harcoló MTK kezdte aktívabban a találkozót, és az újpesti védelem bizonytalanságát kihasználva korán vezetést szerzett Varga Roland életerős találatával. A félidő derekán a magára találó Újpest előbb egy nagy lehetőséget herdált el, majd négy perc leforgása alatt fordított: Simon Krisztián idénybeli hatodik gólját egy távoli bombából szerezte, majd Nikola Mitrovic már a vezetést szerezte meg a lila-fehéreknek. A szünet előtt Milan Mijatovic védett bravúrral, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy ne kétgólos újpesti előnnyel vonuljanak pihenőre a felek: Stieber Zoltán közelről volt eredményes.
A fordulás után is akadtak kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt, ám a cserékkel frissítő MTK nem tudott közelebb zárkózni az alacsonyabb iramú félidőben. Így a kiesés elkerüléséért harcoló lila-fehérek télen kinevezett vezetőedzőjükkel, a német Michael Oenninggel első pontjaikat szerezték meg.

OTP Bank Liga, 20. forduló: MTK Budapest-Újpest FC 1-3 (1-3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Varga R. (4.), illetve Simon K. (28.), Mitrovic (32.), Stieber (42.)
sárga lap: Herrera (57.), illetve Stieber Z. (31.), Antonov (58.), Onovo (84.)

MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, 64.), Varju, Nagy Zs., Herrera (Perkovic, 64.) - Kata (Bíró, 86.), Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei Sz. - Varga R. (Prosser, 64.), Miovski, Schön

Újpest: Banai - Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon, Mitrovic (Katona, 89.), Stieber Z. (Mucsányi, 88.) - Tallo (Beridze, 90.)

A Mezőkövesd 2-1-re nyert otthon a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.  Pintér Attila együttese hét mérkőzés óta veretlen az élvonalban - ez a leghosszabb aktív sorozat -, ráadásul hazai környezetben megszakítás nélkül az ötödik bajnoki mérkőzésén győzött. Mindkét együttes jól láthatóan alaposan megszervezte a védekezését, így a találkozó elején nem nagyon alakultak ki veszélyes helyzetek. Végül a házigazda Mezőkövesd egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést, ettől pedig olyannyira megzavarodott a vendég kispesti alakulat, hogy kis híján el is dőlt a mérkőzés. Végül "csak" megduplázta előnyét Pintér Attila együttese.
    A fordulást követően a Mezőkövesd magabiztosan őrizte előnyét, de Honvéd mindent megpróbált, Pisont István csapata négy csatárral is támadott. A hazaiak magukra húzták riválisukat, akik a 86. percben szépítettek, de az egyenlítésre már nem maradt idejük.

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Kárpály
    gólszerzők: Vadnai (23.), Jurina (27.), illetve Gale (86.)
    sárga lap: Farkas (41.), Katanec (76.), Szappanos (80.), illetve Batik (6.), Szendrei (42.)

    Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Vadnai (Vajda, 75.), Katanec, Neszterov, Farkas - Karnyicki, Berecz, Cseri, Besirovic - Jurina (Vojtus, 70.), Vutov (Chrien, 81.)

     Budapest Honvéd: Tujvel - Uzoma (Bőle, 35. ), Batik, Klemenz, Bardea, Tamás - Szendrei, Hidi, Nagy D. (Gale, 72.) - Gazdag (Zsótér, a szünetben), Balogh (Traoré, 72.)