• 2023 06 10

A Ferencváros legyőzte a norvég bajnokot

Fontos FTC győzelem a női Bajnokok Ligájában

A Ferencváros 30-28-ra legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójának szombati játéknapján.

A két együttes hétfőn 17.30-tól ismét megmérkőzik egymással az Elek Gyula Arénában. Akkor a második fordulóban elmaradt meccset pótolják, melynek pályaválasztói jogát a Vipers a koronavírus-járvány miatti norvégiai korlátozások következtében feladta.

A hazaiak keretéből Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára, a vendégektől Jeanett Kristiansen, Silje Waade és Heidi Löke hiányzott.
Jó védekezéssel kezdte a találkozót az FTC, amelynek dolgát némileg megkönnyítette, hogy a vendégek igyekeztek beosztani az erejüket, ezért nem erőltették a gyors játékot. Támadójátékban eleinte akadtak problémák, ezt kihasználva a Vipers egy 4-1-es sorozattal fordított, és a 15. percben, amikor már három góllal vezetett, Elek Gábor időt kért.
Ezt követően csapata egyenlített, mire az ellenfél is időt kért, ám Janurik Kinga védései miatt a norvégok nyolc percig nem lőttek gólt, az FTC pedig egy 6-1-es sorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben 14-11-re vezetett.
Ezúttal Háfra Noémi is jól szállt be a játékba, csapata a második felvonást is lendületes, pontos kézilabdával kezdte, ám a Vipers a négygólos hátrányát csakhamar egyre csökkentette. Erre egy 5-1-es sorozattal reagált az FTC, amely a hajrában több mint másfél percre kettős emberhátrányba került, ám Schatzl Nadine így is betalált. A Vipers a meccs 23. percében vezetett utoljára, mert bár kitartóan küzdött, és három perccel a vége előtt felzárkózott két gólra, az egyenlítésre nem volt esélye, így első alkalommal kapott ki a BL mostani idényében.
A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin és a norvég Maliun Aune volt, egyformán hét góllal. Janurik Kinga 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén három vereség mellett másodszor nyert a Ferencváros, amely hét sikerrel és öt vereséggel az A csoport harmadik helyén áll.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand (norvég) 30-28 (14-11)

lövések/gólok: 44/30, illetve 43/28
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 6 perc