• 2024 04 26

Egy pontot szerzett Kassán a DVTK

Változatos meccsen vereség a hosszabbításban

A DVTK Jegesmedvék hosszabbításban kikapott Kassán a szlovák jégkorongliga alapszakaszának pénteki játéknapján.

Tokaji Viktor győzelemmel mutatkozott be a DVTK Jegesmedvék kispadján, azonban az első sikert nem követte jó sorozat, így egyre távolodnak a miskolciak a Szlovák Extraliga rájátszását érő 10. helytől. Kassán is létkérdés volt a pontszerzés, ami végül sikerült, bár az egy pont nem tudni, hogy mire lesz elég. A DVTK ugyanis kétszer is kétgólos hátrányból állt fel a találkozón, azonban a hosszabbítás után mégis meg kellett elégednie egy ponttal. 

A ráadásban ugyanis hat másodperc elteltével a harmadik gólját szerző Pavel Klhufek eldöntötte a Kassa javára a meccset. A Jegesmedvék csapata így 11. helyen áll a tabellán.

Tokaji Viktor a találkozó után így értékelt a DVTK honapljának: 

Egy izgalmas meccset játszottunk egy jó csapat ellen. Sok pozitív dolgot láttam, de sajnos hibák most is voltak a játékunkban, ezért nem lehetünk elégedettek. A támadójátékunk kezd jobban kinézni, de a védekező munkánkon mindenképp javítanunk kell. Egy pontot mindenképp megérdemeltünk, a vereséget pedig annak köszönhetjük, hogy voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor nem koncentráltunk megfelelően.

A két közvetlen rivális egyaránt győzni tudott. A Nové Zámky elő meccsét nyerte Majoross Gergely irányításával, és a Beszetercebánya is győzött. 

HC07 Detva - HC Nové Zámky 1-5
HK Dukla Trencin - HC'05 Banská Bystrica 3-4


HC Kosice (szlovák)-DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
a DVTK gólszerzői: Wehrs (25.), Csányi (28.), Rokaly (31.), Osterberg (50.)

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss B.) - Wehrs, Bukor, Walker, Vas, Anderson - Szirányi, Kiss D., Rokaly, Rundqvist, Osterberg - Láda, Vojtkó, Csányi, Galanisz, Magosi - Gőz, Révész, Ritó, Lövei, Miskolczi, vezetőedző: Tokaji Viktor