• 2024 04 18

Tizenöt góllal nyert az UVSE

Könnyű győzelemmel nyitott a magyar bajnok

Az UVSE meggyőző játékkal, papírforma győzelmet aratott a spanyol Sant Andreu ellen a női vízilabda Euroliga selejtező nyitómérkőzésén.

Négy magyar csapat érintett a női vízilabdázók legrangosabb európai kupasorozatában, a Dunaújváros és a Ferencváros egy-egy veronai csoportban szerepel, míg a BVSC Rómában próbálja meg kiharcolni a negyeddöntőbe jutásra jogosító első két hely valamelyikét. Ugyanezt hazai medencében kísérli meg a magyar bajnok UVSE a többiekhez képest egy nappal korábban a francia Lille UC, az orosz Dinamo Uralocska, az olasz Ekipe Orizzonte és a spanyol Sant Andreu társaságában. A magyar csapat ez utóbbival kezdett, és a spanyolok legyőzése nem okozott nagy fejtőrést a hazaiaknak. A vendégek 3-2-ig tartották a lépést esélyesebb ellenfelükkel szemben, ám a folytatásban kijött a két csapat közötti nagy tudáskülőnbség, aminek nagyarányú UVSE-győzelem éett a vége. Pénteken az Uralocska következik, egy vélhetően szorosabb mérkőzésen.

Női vízilabda Euroliga-selejtező, A csoport, 1. forduló:
UVSE Hunguest Hotels-Sant Andreu (spanyol) 20-5 (5-2, 4-0, 5-1, 6-2) 

Gólszerzők: Antal 3, Faragó K. 3, Rybanska 3, Parkes 2, Keszthelyi 2, Baksa 2, Telek 2, Peresztegi 2, Aubéli 1, ill. Perez 3, Vilato 1, Ortega 1

A csoport másik találkozóján: Lille UC - Ekipe Orizzonte 4-13

(Fotó: MVLSZ)

A többi csoport résztvevői:

B-csoport (Verona)
CN Mataro (spanyol), Kinef Kirishi (orosz), CE Mediterrani (spanyol), FTC-Telekom, CSS Verona (olasz)

C-csoport (Róma)
Olympiacos Piraeus (görög), Olympic Nice (francia), SIS Roma (olasz), Plebiscito Padova (olasz), BVSC-Zugló

D-csoport (Verona)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Vouliagmeni (görög), Astralpool Sabadell (spanyol)