• 2024 04 20

Simán verte a Puskás Akadémia a Diósgyőrt

Dobogós helyen a felcsúti gárda

A Puskás Akadémia 2-0-ra verte a sereghajtó Diósgyőrt hazai pályán az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A koronavírus járványtól erősen sújtva gyakorlatilag második csapatával vágott neki a szezonnak a Puskás Akadémia, amely a Diósgyőr elleni simának mondható győzelme után már a dobogoról várhatja a következő fordulót. Az első félidő derekán szerezte meg a vezetést a vendéglátó, holott addig inkább a diósgyőriek előtt adódott helyzet, egy alkalommal a gólvonalról kellett menteniük a hazai védőknek. A szünet előtt kishíján egyenlített a sereghajtó, ám kimaradt a ziccer. A fordulást követően tovább növelte előnyét a Puskás Akadémia, amivel el is döntötte a mérkőzést, aminek a hátralévő részében átengedte a területet a vendégeknek, de így is magabiztosan tartotta előnyét és megérdemelten nyert. 

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Zierkelbach
gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53., 11-esből)
sárga lap: Sesztakov (48.), Márkvárt (57.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff, Plsek (Urblík 82.) - Kiss T. (Weslen Júnior 90.), Baluta (Corbu 69.), Nagy Zs. (Slagveer 69.) - Géresi (Mance 69.)

DVTK: Antal - Sesztakov (Drazic 56.), Milovic, Soldo, Marin (Memolla 56.) - Grgic, Márkvárt, Max (Hegedűs J. 66.) - Molnár G. (Suljic a szünetben), Vanecek, Grozav (Iszlai a szünetben)

(Fotó: dvtk.eu)