• 2024 04 25

Három magyar arany a prágai Cselgáncs vk-n!

További három érem az olimpiai kvalifikációs viadalon

Remekül szerepeltek a mieink a prágai European Open-viadalon: hat érmet – közte három aranyat – szereztek és az éremtáblázat második helyén zártak a huszonhárom ország kétszázhetven judósát felsorakoztató viadalon.

Gyakorlatilag az utolsó pillanatban rendezték meg a prágai tornát, hiszen az egyre rosszabb járványhelyzet miatt hétfőtől „bezár” Csehország. Ennek tudható be, hogy az előzetes nevezések közül jó néhányat töröltek, így végül gyakorlatilag „félházzal”, a megszokott létszám nagyjából felével, de mégis elindulhatott az esztendő harmadik rangos nemzetközi judotornája.

A magyar válogatott – a holland és az ukrán csapat mögött – a harmadik legnépesebb volt a prágai viadalon, összesen huszonnyolc judósunk léphetett tatamira.

A csehországi tornán háromszor is eljátszották a Himnuszt: a 81 kilogramos Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE), a 90 kilogrammos Sáfrány Péter (Miskolci VSC) és a 100 kilogrammos Ohát Zalán (Budaörsi SC) győzelmének tiszteletére.

Ezüstérmet szerzett Gőz Roland (90 kg, MTK Budapest), bronzérmes lett Vida András (60 kg, Győri AC) és Kármán Andrea (57 kg, UTE), az ötödik helyen zárt Kordély Péter (90 kg, Kaposvári JK), Mészáros Anett (78 kg, Szatymaz) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC), a hetedik helyre pedig Szeredás Botond (66 kg, Nippon Sport JC), Nerpel Gergely (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE) és Knetig Emőke (52 kg, Mogyi-Bajai JC) futott be.

Az éremtáblázaton Hollandia (4 arany, 3 ezüst, 8 bronz) mögött a második helyezést szerezte meg a magyar válogatott (3, 1, 2), a harmadik helyen Románia (3, 0, 2) együttese zárt.