• 2024 03 29

Győzött az Újpest Pakson

Hátrányból fordítottak a lilák

A kiesés ellen küzdő Újpest hátrányból fordítva meglepetésre kétgólos győzelmet aratott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Miután az Újpest közvetlen alsóházi riválisai, a Budafok és a Honvéd is győzött szombaton, a lilákon ott volt a pontszerzés kényszere a Paks elleni mérkőzés előtt. Óvatosan is kezdtek a vendégek, inkább a biztos védekezésre koncentráltak, ugyanakkor a hazaiakat sem fűtötte a mindenáron gólszerzés vágya, így az első fél óra eseménytelenül telt. Majd némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Paks. A második félidőben szinte azonnal egyenlített az Újpest, és a folytatásban is támadásban maradt, aminek eredményeként a félidő derekán már vezetett. A Paks számára negyed óra alatt nagyot változott a világ, ám nem tudtak újra felpörögni a Duna-partiak, így magabiztosan tartotta előnyét a fővárosi gárda. Sőt a csereként beállt Szakály végképp eldöntötte a mérkőzést.   

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-0)
Paks, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Gévay (25.), illetve Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály P. (92.)
sárga lap: Gévay (89.), illetve Beridze (22.), Croizet (39.), Csongvai (71.)

Paksi FC: Rácz - Tamás O., Böde, Gévay - Osváth, Papp K., Bognár I. (Sajbán, 68.), Bertus - Hahn, Ádám (Lenzsér, 57.), Haraszti (Nagy R., 57.)

Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski - Pauljevic, Croizet (Csongvai, 70.), Mitrovic, Onovo, Antonov - Beridze (Szakály P., 88.), Stieber Z. (Bacsa, 77.)

(Fotó: Paksi FC)