• 2024 03 29

Gazdag duplájával győzött a Honvéd Felcsúton

Hátrányból fordítva szerezték meg a három pontot a fővárosiak

A tabella második helyén álló Puskás Akadémia a kieső helyen álló Budapest Honvédot fogadta az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Mióta Horváth Ferenc átvette a Budapest Honvéd irányítását egy-egy mérkőzést játszott csapatával a bajnokságban és a MOL Magyar Kupában. Előbbiben a Ferencvárostól szenvedett vereséget, utóbbiban a Zalaegerszeg ellen búcsúzott a nyolcaddöntőben egy hosszabbításos mérkőzésen, melyet kilenc emberrel fejezett be a Honvéd. A tavalyi kupagyőztes az utolsó előtti helyról várta a felcsúti fellépést, kiéhezve a győzelemre és a bajnoki pontokra. Ennek megfelelően nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe a piros-feketék, holott az idén még veretlen, előzó öt mérkőzéséról győztesen távozó Puskás Akadámia ellen nem a legkönnyebb feladat fölénybe kerülni. Mégis az első percek a vendégekről szóltak, ritkán szabadultak ki térfelükről a hazaiak. Viszont, amikor megtették, vezetést szereztek. Knezevic sorfalon megpattanó szabadrúgását nem tudta védeni Tujvel. A gól után pár percre átvette a mérkőzés irányítását a hazai gárda, ám a Honvéd nem adta fel és még a szünet előtt egyenlített Gazdag fejesgóljával. A fordulás után sem változott a játék képe, látszott, hogy a vendégeknek nagyobb szükségük van a pontokra, így inkább a Honvéd támadott. Igyekezetük eredményt is hozott, a Hidi buktatásáért megítélt tizenegyest Gazdag vágta a léc alá, amivel megfordították az eredményt a fővárosiak. A hátralévő húszpercben már nem tudta feltörni a szívósan védekező vendégek védelmét a Puskás Akadémia, így első vereségét szenvedte el 2021-ben. A Budapest Honvéd pedig, amely sokat dolgozott a győzelemért, először örülhetett Horváth Ferenccel a kispadon.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Berke
gólszerző: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. - utóbbi 11-esből)
sárga lap: Baluta (16.), Deutsch L. (27.), illetve Lovric (17.), Hidi (68.), Tujvel (92.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki (Slagveer a szünetben), Meissner, Joao Nunes, Deutsch L. - Urblík, Plsek (van Nieff, 74.), Nagy Zs. - Kiss T. (Géresi, 56.), Baluta (Mance, 74.), Knezevic (Corbu, 66.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Nagy G. (Kamber 84.), Hidi, Szendrei - Nagy D. (Gale, 81.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér    

(Fotó: PAFC)