• 2024 03 29

Fordulatos döntetlen az örökrangadón

Kétgólos hátrányról állt fel az MTK

A címvédő és listavezető Ferencváros ugyan a félidőben már két góllal vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati örökrangadóján.

Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a két csapat történetének 270. egymás elleni összecsapása, 109 ferencvárosi és 101 MTK-győzelem mellett a 60. döntetlen. A bajnokik tekintetében a 218. mérkőzésen az 50. döntetlen született, 90 FTC- és 78 MTK-siker után.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 2-2 (0-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Nagy Zs. (55.), Varga R. (59., 11-esből), illetve Zubkov (1., 23.)
sárga lap: Miovski (50.), Herrera (70.), Mezei (80), illetve Sigér (44.), Mmaee (54.), Civic (64.), Laidouni (88.)

MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, 60.), Perkvovic, Nagy Zs., Herrera - Mezei, Kata (Dimitrov, 34.), Cseke - Varga R. (Balázs B., 91.), Miovski (Prosser, 60.), Schön

Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics (Wingo, 78.), Mmaee, Dvali, Civic - Sigér, Laidouni - Kharaishvili (Nguen, 68.), Uzuni (Skvarka, 68.), Zubkov (Mak, 78.) - Isael (Baturina, 85.)

Alig egy perc játék után Zubkov bombagóljával már vezetett a bajnok Ferencváros, három perccel később pedig Isael a kapufát talált el fejjel. A zöld-fehérek egyértelműen uralták a mérkőzést, az ukrán támadó pedig a félidő közepén újra betalált, és kis híján kevesebb mint harminc perc alatt mesterhármast ért el, de a kapufa megint megmentette a hazaiakat.
Az első félidőben látottakkal teljesen ellentétben az MTK kiválóan kezdte a második játékrészt és alig negyed óra alatt egyenlített, előbb a védő Nagy Zsombor élete első felnőtt NB I-es gólját szerezte, majd az ex-ferencvárosi Varga Roland - aki az első találatnál a gólpasszt adta - büntetőből talált be. A kék-fehérek lendületben maradtak, de az FTC fokozatosan kijött a szorításból és nagy lehetőséghez jutott, a csereként pályára lépő Robert Mak gyenge büntetőjét azonban könnyedén védte a hazaiak kapusa.
A hajrában újra az MTK futballozott veszélyesebben, de még a Ferencvárosnak is "maradt" labdája a győzelemre, az eredmény viszont nem változott.