• 2024 04 26

Fontos győzelmet aratott a Budafok

Elmúlt öt meccsén negyedszer kapott ki a Kisvárda

Győzelmet aratott hazai pályán a Budafok a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 23- fordulójában a szombati játéknap első mérkőzésén.

Mindkét csapat sikerrel vette a hétközi kupafordulót, annak ellenére, hogy a bajnokságban nem a legjobb formájukat mutatják. A Kisvárda a találkozó előtt két pontra a dobogótól az alsó hat csapatot vezette a tabellán és ezt a pozícióját nem veszélyezteti egyelőre semmi, hiszen az őt követők jócskán le vannak maradva mögötte. A vendéglátók mindjárt nyolc ponttal a tizedik helyen állva. Ebből jól látszik, hogy a hazaiaknak nagyobb szükségük volt a pontokra, ugyanakkor a vendégek nyújtják az egyik legjobb teljesítményt idegenben a mezőnyből. Így is indult a mérkőzés, az első félidőben hamar mezőnyfölényt alakított ki a Kisvárda, a hazaiak nem igen tudtak kibontakozni, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A folytatásban sem változott a játék képe, a vendégek mezőnyfölőnye jellemezte a mérkőzést, hogy aztán teljesen váratlanul Ihrig-Farkas és Kovács góljaival egy perc alatt eldöntse a három pont sorsát a Budafok. A Kisvárda továbbra is gólképtelen az utolsó öt fordulóban négyszer szenvedett vereséget, és gólt csak az egyetlen győzelme alkalmával szerzett. 

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)
Budafok, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Ihrig-Farkas (69.), Kovács D. (70.)
sárga lap: Ihrig-Farkas (78.), illetve Leoni (73.)

Budafok: Bese - Huszti, Jagodics, Oláh, Zeke - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas (Iharos, 91.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 57.)- Zsóri (Kulcsár K., 68.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni - Simovic, Karabeljov (Zlicic, 76.) - Navrátil (Kovácsréti, 75.), Bumba, Sassá - Viana (Jelena, 75.)

(Fotó: Budafoki MTE)