• 2024 03 29

Játék nélküli Szeged győzelem a Bajnokok Ligájában

Az Elverum elleni meccset nem fogják már lejátszani

Nem fogják lejátszani a norvég Elverum és a MOL-Pick Szeged mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a győzelemért járó két pontot pedig a magyar csapat kapja.

Az európai szövetség (EHF) pénteken döntött a koronavírus-járvány és az annak kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt elhalasztott mérkőzésekről, melyeknek továbbra sem találtak új időpontot. A vétlen fél minden esetben 10-0-s gólkülönbséggel kapta meg a két pontot.

Ez alapján a Szeged Elverum elleni meccsének győzelmét ítélték a Tisza-parti együttes javára. Igaz az európai szövetség február 10-én meghozott döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből, így csak a helyezések miatt van szerepe a mostani eredményeknek. 

Ezzel a Szeged negyedik a csoportjában két meccsel a vége előtt, hiszen a csapat vasárnap a német Flensburgot fogadja, jövő csütörtökön pedig a Paris Saint-Germain vendége lesz.

Az A csoport állása:

1. Lomza Vive Kielce (lengyel) 19 pont/13 mérkőzés, 2. Flensburg-Handewitt (német) 17/12, 3. Paris Saint-Germain (francia) 15/12, 4. MOL-Pick Szeged 12/12, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 11/12, 6. FC Porto (portugál) 10/12, 7. Vardar Szkopje (északmacedón) 9/13, 8. Elverum HB (norvég) 5/12