• 2024 04 24

Háromgólos paksi siker az OTP Bank Ligában

Nem volt esélye a Kisvárdának

A Paks hazai pályán fölényesen legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így helyet cserélt ellenfelével a tabellán, melyen az ötödik pozíciót foglalja el.

Ahogy kora délután a Puskás Akadémia a Budafok otthonában, a Paks is a mérkőzés első perceiben gólt szerzett, a találatóval immár 13 gólos Hahn jóvoltából. A folytatásban is a hazaiak irányították inkább a mérkőzést a Kisvárda néhány kontrával teremtett helyzetet. Az egyik végén küzel is kerültek az egyenlítéshez, ám Viana lővése a kapufán csattant. Aztán még a félidő vége előtt Bognár újfent igazolta, hogy akárcsak édesapja annakidején, szaabdrúgásból ő az egyik legveszélyesebb a mezőnyben, a mozdulni sem tudó Dombó mellett lőtt a bal felső sarokba. A második félidőben kétgólos előnye birtokában a Paks is megmutatta, hogy tud kontrázni, hiába birtokolta többet a labdát a Kisvárda a második negyvenöt percben, mégis a hazaiak voltak veszélyesebbek Dombó bravúrjai kellettek, hogy ne legyen nagyobb a különbség a csapatok közt. A hajrában aztán a kisvárdai kapus is kapitulált, a csereként beállt Nagy Richárd biztosította be csapata győzelmét.  

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 3-0 (2-0)
Paks, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Hahn (4.), Bognár (45.), Nagy R. (84.)
sárga lap: Lenzsér (7.), Szabó J. (26.), illetve Horváth (67.), Hej (81.)

Paksi FC: Rácz - Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. - Haraszti (Vági, 46.), Papp (Gévay, 88.), Bognár (Szakály, 88.), Bertus - Ádám (Sajbán, 79.), Hahn (Nagy R., 63.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni - Karabeljov (Zlicic, 46.), Simovic - Navrátil (Ötvös, 46.), Bumba (Kovácsréti, 73.), Sassá (Camaj, 72.) - Viana (Horváth, 59.)

(Fotó: paksifc.hu)