• 2023 02 03

Horváth Ferenc vereséggel mutatkozott be új csapatánál

Dibusz bravúrjaival nyert a FTC a Honvéd ellen

A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra legyőzte vendégét, a Budapest Honvédot.

Vagyis Horváth Ferenc debütálása rosszul sikerült, azaz a Honvéd maradt az utolsó előtti, még kieső helyen. Az első félidőt látva ez nem volt meglepő. Hiszen inkább a Fradi játszott, míg a vendégegyüttes szervezetten és eredményesen védekezett. Egy alkalommal négy Honvéd védő állt a gólvonalon és két fejes segítségével sikerült tisztázni. Ez az időszak a meglehetősen nagy mezőnyfölényben játszott hazai együttesről szólt, amely azonban csak helyzetekig jutott. 

A fordulás után már egészen más felfogású kispesti csapat érkezett a pályára. Úgy tűnt, hogy az egy góltalan félidő kellett ahhoz, hogy elhiggyék itt többet is kereshetnek, mint akár egy pont. Gale rögtön helyzetbe is került, de a cserecsatár lövését védte Dibusz. Amit nagyon bánhattak a vendégek, hiszen a következő támadásból Uzoni egy remek csavarás végén megszerezte a Fradinak a vezetést. Innentől azonban ismét teljesen egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. Sőt az, hogy a Fradi meg tudta őrizni az előnyét, leginkább Dibusznak volt köszönhető. A házigazda ugyan egy kapufát is lőtt, de a gól után inkább védte az előnyét. A Honvéd remekül kontrázott. Gale és Gazdag egyaránt kétszer került hatalmas ziccerbe, de Dibusz bizonyította, hogy Európa-klasszissá nőtte ki magát az évek alatt. Mindannyiszor hárított, amikor pedig neki nem sikerült, akkor kisegítette Laidouni vagy a kapufa. 

A meccs csattanója lehetett volna a 93. percben Batik fejese, amely azonban a kapufáról nem befele, hanem kifelé pattant. A Honvéd így pont nélkül maradt és már a DVTK sincs mögötte biztos távolban. Persze a maradék 11 forduló alatt  bent lehet maradni, de ehhez a helyzeteket nem lesz elég csak kidolgozni.  Már szerdán a Magyar Kupában a ZTE ellen is. 

 

OTP Bank Liga, 22. forduló: Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
--------------------------------------
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Farkas Á.
gólszerző: Uzuni (56.)
sárga lap: Laidouni (3.), Lovrencsics (21.), ill. Zsótér (31.), Gazdag (45.), Batik (90.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Botka (Mmaee, 79.), Civic - Haratin, Laidouni - Isael (Sigér, 71.), Nguen (Mak, 79.), Uzuni (Baturina, 88.) - Boli (Zubkov, 71.)

Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Hidi, Nagy G. (Szendrei, 69.) - Bőle (Nagy D., 77.), Gazdag, Zsótér (Kesztyűs, 88.) - Traoré (Gale, a szünetben)