• 2024 04 26

Újabb fehérvári pontvesztés

Négy idei meccséből csak egyet nyert meg a Vidi

A MOL Fehérvár a jó formában lévő Mezőkövesd csapatát fogadta az OTP Bank Liga 19. fordulójában és a döntetlennel zárult mérkőzéssel tovább nőhet a különbség az éllovas Ferencváros és a fehérváriak között.

A Kisvárda és a Honvéd elleni egyaránt 2-1-es vereséggel a háta mögött várta a dobogó középső fokán álló Vidi az egyre jobban teljesítő Mezőkövesdet, ami azt vetítette elő, hogy a hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk ezen a mérkőzésen, ha feledtetni akarják a fiaskókat. Így is lett. Egy teljesen eseménytelen mérkőzésen nem volt átütőerő az ezüstérmesben, hogy a maga javára eldöntse a mérkőzést, a vendégek pedig a biztosnak tűnő egy pont megőrzését jó eredménynek tartva nem kockáztattak. Ennek fényében "elkerülhetetlen" volt a döntetlen, amivel a Ferencváros örülhet, hiszen szerdai győzelmével tovább távololodhat üldözőjétől.

MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, v.: Erdős
sárga lap: Dárdai (39.), Fiola (66.), Bolla (73.), Bamgboye (79.), illetve Nagy D. (21.), Chrien (45+1.), Vadnai (78.)

MOL Fehérvár FC: Rockov - Rus, Stopira, Fiola - Bolla, Dárdai (Houri, 66.), Pinto, Kovács I. (Alef, 83.), Hangya - Petrjak (Szabó L., 83.), Zivzivadze (Bamgboye, 66.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Katanec, Vadnai - Besirovic (Meszhi, 92.), Karnickij, Berecz - Nagy D. (Vajda S., a szünetben), Jurina (Vojtus, 81.), Chrien (Vutov, a szünetben)

(fotó: molfehervarfc.hu)