• 2024 04 26

Otthon kapott ki a Kisvárda

Helycsere a dobogó legalsó fokán

A jó formában lévő Kisvárda némileg meglepetésre vereséget szenvedett hazai pályán az MTK-tól az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómérkőzésén.

Miután hazai pályán a MOL Fehérvárt verte, majd a Groupama Arénában pontot rabolt a bajnok Ferencvárostól a Kisvárda az elmúlt két fordulóban, a hasonlóan jó folytatásban bízva fogadták a piros-fehérek az MTK csapatát. A jó folytatás azonban elmaradt. A vendégek jól taktikázva mondhatni sima győzelemmel térhettek haza. Ugyan a mérkőzés egésze alatt mezőnyfölényben játszott a Kisvárda, a kapu előtt nem volt hatékony, miközben a fővárosiak kevés helyzetőket szinte száz százalékban kihasználták. A télen a Hungária körútra érkezett Varga Roland mindkét vendégtalálatból kivette a részét, először Schön volt eredményes a passzából egy kontra végén, aminek köszönhetően 0-1 állt az eredményjelzőn a szünetben. A második félidő elején pedig ő maga vette be fejjel Dombó kapuját. A hazaiak hiába tettek meg mindent a gólszerzésért ezúttal nem termett nekik babér a mérkőzésen. A két csapat helyet cserélt a tabellán, így a dobogó legalsó fokján pillanatnyilag az MTK áll.

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 0-2 (0-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Schön (39.), Varga (52.)
sárga lap: Bumba (56.)

Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Cirkovic, Ötvös, Leoni - Simovic - Sassá (Kovácsréti, 61.), Karabeljov (Navrátil, a szünetben), Lucas (Horváth, 80.), Bumba (Zlicic, 60.) - Viana (Jelena, 60.)

MTK Budapest: Somodi - Varju, Nagy Zs., Herrera (Balázs, 80.) - Ikene-King, Cseke, Kata (Palincsár, 71.), Schön (Prosser, 80.) - Varga, Dimitrov (Mezei, a szünetben), Miovski (Bíró, 84.)

(Fotó: MTI)