• 2024 04 25

Egy pont Dornbirból

Hosszabbításban kapott ki a Hydro Fehérvár AV19

A biztos rájátszás-résztvevő Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 4-3-ra kikapott a Dornbirn Bulldogs otthonában az osztrák jégkorongliga keddi játéknapján.

A Hydro Fehérvár AV19 már egy hete biztosította helyét az Osztrák Liga felsőházi rájátszásában. Azonban a play-off előtt korántsem mindegy, hogy hányadik helyen kerül oda a magyar csapat. Így minden megszerzett pont ebben a versenyben sokat ér, hiszen a további küzdelem már arról fog szólni, hogy ki kaphat a negyeddöntőben papíron könnyebb ellenfelet. Ebben a versenyben pedig most egyenesednek ki a vonalak, miután két csapatnak maradt csak három, és szintén kettőnek - köztük a Fehérvárnak -csak egy meccse. Mindenki másra még két találkozó vár.

Az utolsó előtti alapszakasz-mérkőzésén a Fehérvár az első harmad vége előtt 6 másodperccel Erdély Csanád emberelőnyös góljával szerzett vezetést, majd a szünet után Tim Campbell is létszámfölényben talált be. Ám előbb jött a szépítés, majd az egyenlítés. A harmadik harmad pedig 3-3-ról kezdődött, de ez sem hozott döntést, így következett a hirtelen halál, amelyben a Dornbirn bevitte a győztes gólt. Az egy pontot szerző Fehérvár harmadik a tabellán, utolsó alapszakasz meccsét pedig vasárnap játsza a Klagenfurt otthonában.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz:
Dornbirn Bulldogs (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 4-3 (0-1, 3-2, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
a magyar csapat gólszerzői: Erdély (20.), Campbell (25.), Hargrove (29.)