• 2024 05 08

Babos Tímea és Balázs Attila is kiesett az Australian Open felvezető tornáján

Babosék párosban is visszaléptek

Babos Tímea két szettes vereség, Balázs Attila sérülés miatt esett ki az Australian Open felvezető tornáin. Így mind a ketten mostantól csak az év első Grand Slam tornájára koncentrálhatnak.

Babos Tímea nem jutott be a legjobb 16 közé a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i tornán, amely az Australian Open egyik felvezető versenye. A magyar teniszezőnő a 12. helyen kiemelt francia Caroline Garciával csapott össze, aki 44. a világranglistán. A kétszettes mérkőzés 1 óra 41 percig tartott, és Babos mindkét játszmában kétszer veszítette el adogatójátékát, míg ellenfele egyszer-egyszer.
    A magyar teniszező párosban is érdekelt lett volna ezen a héten, azonban partnere Kristina Mladenovic kisebb sérülése miatt visszaléptek a versenytől.  

     2. forduló (a 16 jutásért): Caroline Garcia (francia, 12.)-Babos Tímea 6:4, 6:4

Balázs Attila 2:2-es állásnál sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a Melbourne-ben zajló, Great Ocean Road Open elnevezésű tornán. A magyar teniszező facebook oldalán elmondta, hogy lábsérülése miatt lépett vissza, mert a hat nap múlva kezdődő Australian Open előtt nem akart kockáztatni és addig még fel tud épülni. 


    1. forduló (a 32 közé jutásért): Carlos Alcaraz (spanyol)-Balázs Attila 2:2-nél Balázs sérülés miatt feladta