• 2024 04 20

Ébredj falu! - Nagy Antal beszélt a jelenlegi csapat vesszőfutásának okairól

A legutóbbi bajnoki cím óta senkivel sem sikerült pótolni a távozókat

21 forduló után kieső helyen áll a 2017-es magyar bajnok és a tavalyi kupagyőztes Budapest Honvéd labdarúgócsapata. Épp ezért nagyon nehéz helyzetben van az új vezetőedző Horváth Ferenc, aki szombaton este fél nyolctól az FTC elleni idegenbeli mérkőzésen debütál edzőként a piros-feketéknél a Groupama Arénában zárt kapuk mögött.

 

A korábbi harminckétszeres válogatott Honvéd játékos, Nagy Antal szerint sem a pénz, sem a Honvéd mez, sem a büszkeség nem motiválja a mostaniakat.
Honlapunknak elmondta még, gyenge a játékosállomány, ráadásul a legutóbbi bajnoki cím óta senkivel sem sikerült pótolni a távozó játékosokat.
Az 1980-as évek sikereit felidézve Nagy Antal kiemelte, hogy annak idején az akkori vezetőedző, Komora Imre 0-0-nál a szünetben az öltözőben azt üvöltötte: "Ébredj falu", és ebből tudták, nem sok idejük maradt változtatni az álláson.
A jelenlegi helyzetben, már ez a kiáltás is későinek tűnik, mivel a bajnokságban a 22. fordulótól erősebb csapatok ellen kellene győzniük Horváth Ferencéknek a kiesés elkerülése érdekében.
Az egykori kispesti klasszis úgy látja, egyesek túl nagyképűek, csak nem tudni, mire, hiszen a Budapest Honvéd a közvetlen riválisok közül legutóbb 2-1 es vezetésről kapott ki 3-2-re a Budafoktól az MTK stadionjában, sőt a Paks-ZTE duó ellen is csupán döntetlenre futotta az ideiglenes hazai pályán.
Ezzel a teljesítménnyel, elsősorban a tanulható védekezés alacsony színvonala miatt, meglátása szerint most azért kell imádkozniuk, hogy ne kelljen az NB II-ben küzdeniük a következő szezonban az új Bozsik stadionban.