• 2024 04 20

Megkezdték szereplésüket a magyar versenyzők a Cortina d'Ampezzo-i alpesi sívilágbajnokságon

Majtényi Hanna a 43., Úry Bálint kvalifikált

Bemutatkozott a Cortina d'Ampezzo-i alpesi sívilágbajnokságon a magyar válogatott. A nők és a férfiak is óriás-műlesiklásban voltak érdekeltek.

A különbség annyi volt, hogy míg a hölgyek már a fináléban jöttek le a hegyről, addig az uraknak selejtezniük kellett, hogy bekerülhessenek a döntőbe. A magyar sí-válogatott Ausztriából csak kedden érkezett meg a világbajnokság helyszínére és egy edzés után következhetett az óriás-műlesiklás női döntője. A magyarok közül Tóth Zitától várt legtöbbet a szakvezetés a szezonbeli eredményei alapján, azonban ő már az első futamban kiesett. Ketten viszont befejezték a versenyt és a középmezőnyben értek célba. A 100 fős mezőnyben ugyanis Majtényi Hanna a 43., míg Dorultán Katalin a 49 helyet szerezte meg. 

A férfiakra selejtező várt ugyanebben a számban. Ahhoz, hogy valaki elindulhasson a legjobbak között sikerrel kellett vennie a kvalifikációt, ami korántsem könnyű, hiszen több, mint százan voltak a mezőnyben és ezek közül csak az első 25 szerzett jogot, hogy megmutathassa tudását a pénteki fináléban is. Egy magyarnak azonban sikerült ez a bravúr. Úry Bálint a 20. lett a selejtezőben. A többiek sem maradtak el ettől sokkal, hiszen Kékesi Márton 34., Valeri Dávid 36., míg Trunk Tamás 41. helyen zárt. Úry Bálint döntőjét magyar idő szerint pénteken 10 órától rendezik.