• 2024 04 18

Márton Gábor távozott Székesfehérvárról

Vezetőedzőváltás a Fehérvár FC-nél

Távozott a labdarúgó OTP Bank Ligában harmadik helyen álló MOL Fehérvár FC vezetőedzői posztjáról Márton Gábor. A székesfehérvári klub közös megegyezéssel bontott szerződést a szakemberrel.

Nem telt bele egy év és kitelt Márton Gábor ideje Székesfehérváron. Pedig milyen jól indult az a kapcsolat. A 2020. júliusában a ZTE-től érkező tréner az Európa Ligában elvezette csapatát a play-offig. Igaz ott a Standard Liege elleni egymeccses párharcban kikapott és így kiesett a gárda. 

A bajnokság is jól indult és ugyan a Fehérvár csak második volt a tabellán, de a kommunikáció arról szólt, hogy az együttes az élre tör, megpróbálja befogni a Fradit. Ez a két csapat őszi meccse után nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak. Azonban a januári kezdés után a gárda nemhogy ledolgozta a hátrányát, de a folyamatos vereségek után a másodikról a harmadik helyre csúszott. 

Sejthető volt, hogy nem fogják sokáig türelemmel nézni a vezetők a csapat vergődését. Így is lett. Szerdán hivatalosn is megköszönték a munkát Márton Gábornak, aki korábban már nyilatkozataiban rebesgette, hogy sejti, nem tölti ki az idejét a csapatnál. 

Márton Gábornak egyébként 28 tétmérkőzésen 13 győzelem, 8 döntetlen, 7 vereség volt a mérlege. A klub közleménye szerint a szombaton sorra kerülő, Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésre Szalai Tamás pályaedző készíti fel a fehérvári együttest, és ő ül majd a kispadon is.
A Fehérvár FC 21 forduló után 9 győzelemmel, valamint 6-6 döntetlennel és vereséggel harmadik a bajnoki tabellán, a hátránya 17 pont a címvédő és listavezető Ferencvárossal szemben.