• 2024 03 29

Jászapáti visszatér

Rövidpályás gyorskorcsolya vb - Kijelölték a tízfős magyar csapatot

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzői hétfőn kihirdették a március 5. és 7. közötti dordrechti világbajnokságra utazó csapatot.

Az elmúlt héten megrendezett tesztek eredményei után a szakvezetés úgy döntött, hogy a március 5. és 7. közötti dordrechti világbajnokságra Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja utazhat.

A világkupa-győztes Jászapáti Petra tehát visszatér a koronavírus-fertőzés után. A válogatott még két hétig edz a Gyakorló Jégcsarnokban, aztán már a világbajnokság helyszínén készül.

A vb-n nem indulnak a dél-koreai, a kínai és a japán short trackesek, így a visszalépéseknek köszönhetően a női váltónk jégre léphet a dordrechti vb-n. Annak kapcsán, hogy a férfimezőnyben az eredeti kettő helyett három egyéni versenyzőnk indulhat-e, még nem érkezett meg a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) hivatalos válasza – a női mezőnyben két magyar léphet jégre.